Gündem
29 Kas 2023 20:09 Son Güncelleme: 29 Kas 2023 20:13

Hamas, ateşkesin son gününde 2 Rus rehineyi serbest bıraktı

Katar'ın arabuluculuğuyla uzatılan insani aranın son gününde Hamas, Rusya'nın talebi üzerine elindeki 2 Rus rehineyi salıverdi. Öte yandan Hamas'ın, gecenin ilerleyen saatlerinde 10 İsrailli rehineyi serbest bırakması bekleniyor. Hamas'ın hamlesine karşılık ise İsrail hapishanelerinde tutulan 30 Filistinli özgürlüğüne kavuşacak.

Hamas, 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği Aksa Tufanı operasyonunda esir aldığı 2 rehineyi daha salıverdi. Rusya'nın talebi üzerine elinde bulunan iki Rus rehineyi serbest bırakan Hamas, gecenin ilerleyen saatlerinde 10 İsrailliyi de salıverecek. Öte yandan Hamas'ın bu hamlesine karşılık İsrail de elindeki 30 Filistinliyi serbest bırakacak.

 2 RUS VATANDAŞINI SERBEST BIRAKTILAR

Gazze Şeridi'ndeki insani aranın 6'ncı gününde Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 2 yabancı uyruklu esiri daha serbest bıraktı. Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, Rusya'nın talebi üzerine 2 Rus esirin serbest bırakıldığı bildirildi. Rus esirlerin, Rusya Dışişleri Bakanlığı temsilcilerine götürülmek üzere kısa bir süre önce Kızılhaç ekiplerine teslim edildiği aktarıldı.

HAMAS VE İSRAİL ARASINDAKİ ESİR TAKASI ANLAŞMASI

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün "insani ara" verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım'da saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girmişti. Bu kapsamda 4 gün boyunca Gazze'deki 51 İsrailli ve İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakılmıştı. Varılan mutabakat kapsamında "insani ara" ve esir takası 2 gün daha uzatılmıştı. Bu çerçevede salı günü de 10 İsrailli ve 30 Filistinli esir serbest kalmıştı.

ETİKETLER
#rusya #putin #hamas