Gündem
28 Mar 2023 20:40 Son Güncelleme: 28 Mar 2023 20:52

Halk istemiyor, Bakanlık Manavgat’a golf tesisinde ısrar ediyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı mahkemenin iptal kararına, halkın itirazlarına rağmen Manavgat’ın kalbi olarak nitelendirilen 3 bin dönümlük alana otel ve golf alanı yapmakta ısrarlı. Bakanlığın dayatmasına karşı tek yürek olan Manavgat halkı oluşturdukları platformla projenin durdurulması için mücadele ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, Antalya Manavgat’ın kalbi olarak nitelendirilen 3 bin dönümlük Ulualan Bölgesinde otel ve golf sahası yapma planı, Antalya 3. İdare Mahkemesi'nce geçtiğimiz Nisan ayında iptal edilmişti.

BAKANLIĞIN YENİ PLANI ASKIYA ÇIKARILACAK

Bakanlık mahkemenin iptal kararına rağmen projeden vazgeçmiyor. Bakanlık 3’ü 750’şer dönüm konaklamalı, 1’ide 550 dönüm konaklamasız olmak üzere toplam 3 bin dönümlük 4 parsel araziyi golf tesisi ve tesisleri yapmak için yeni plan hazırladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da onaylanan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın golf alanı projesi Manavgat Belediyesi tarafından askıya çıkarılacak. STK’lar projeye 30 gün içinde itiraz edebilecek.

ULUALAN'I SAVUNAN PLATFORM YENİDEN KURULDU

Bakanlığın bu girişimi üzerine mahkemenin iptal kararı vermesinden sonra dağılan ‘Ulualan’ı Koruma Platformu’ yeniden kuruldu. Yürütme kurulu başkanlığına da Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör getirildi.

GÜNGÖR: MANAVGAT'IN KALBİNE BU PROJE YAPILAMAZ

Ulualan’ı Koruma Platformu Başkanı Seydi Tahsin Güngör Turizm Ajansı'na değerlendirmelerde bulundu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2018 yılında Ulualan bölgesinde denize sıfır noktada Bakanlık ve devlet hazinesine ait yerler ile ve meralık alanları kapsayan 3 bin dönümlük alanda bir çalışma yaptığını belirten Güngör " Bakanlık 3’ü 750’şer dönüm konaklamalı, 1’ide 550 dönüm konaklamasız olmak üzere toplam 3 bin dönümlük 4 parsel araziyi golf tesisi ve tesisleri tahsisini yapmak için plan hazırladı. Biz MATSO olarak bu planı duyduk. Bizim Manavgat'ın kalbi sayılabilecek bu alanda yat limanı, marina gibi Manavgat ekonomisinin 50-100 yıllık geleceğine katkı sunacak projemiz vardı. Hatta bu planı Bakanlığa sunmuştuk ve olumlu yanıt vermişlerdi. Ama kendilerinin hazırladıkları planla 2009'dan beri üzerinde çalıştığımız ve kendilerinin de olumlu baktığı projemizi iptal ettiler." dedi.