Gündem
28 Mar 2013 19:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:06

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ'NDEN MİLLİYET VE VATAN'A YALANLAMA!

Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mansur Topçuoğlu, Milliyet ve Vatan Gazetelerinde çıkan "görevden alınma" haberini yalanladı.

Topçuoğlu, Vatan ve Milliyet Gazetelerinde yer alan haberlerle ilgili şu açıklamayı yaptı:

KAMUOYUNA DUYURU 

         28.03.2013 tarihinde Vatan ve Milliyet Gazetelerinde yayınlanan haberlerde, sözü edilenin aksine, 26.09.2012 tarihinde Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından, seçilerek göreve gelen T.C. Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan ve Üyeleri, hukuk ve mevzuatın gerektirdiği biçimde görevine aynen devam etmektedir.  

         Zira, Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı vakıf senedinin çok açık olan hükümlerinin yanında, gerek Yüksek Öğretim Kurulu gerek Türk Pozitif Hukuku’nun tartışmasız kuralları gereğince, Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı Yönetim Kurulunun hangi nedenle olursa olsun T.C. Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti’nden herhangi bir üyeyi görevden alma yetkisinden asla ve kesinlikle söz edilemez. Bu nedenle, henüz usulüne uygun olarak dahi toplanamamış ve görev taksimi yapmamış bulunan bir kurulun hiçbir hukuksal ve yasal dayanağı olmayan böylesi bir karar almış olması, başlı başına ve ayrı bir kamu tüzel kişiliği sıfatına sahip T.C. Haliç Üniversitesi ve Mütevelli Heyetini ne ilgilendirir ne de ilzam edebilir.

Üstelik, böyle bir karar, yetki gaspı ve yok hükmündedir. Defacto olarak alınmış olduğu görülen bu kararın, basında ve kasten yayınlattırılmış olmasının ise; salt Üniversitemize verdiği ve verebileceği maddi ve manevi tüm zararlar için hukuksuz bu karar altındaki imza sahipleri aleyhine hukuki ve cezai her türlü yasal işlemlerin başlatılacağının bilinmesini, kamuoyuna önemle ve saygıyla duyururuz. 

Av. Mansur TOPÇUOĞLU

T.C. Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı