Spor
05 Kas 2023 23:36 Son Güncelleme: 05 Kas 2023 23:38

Hakem Onur Bingöl 8. kez hayat kurtardı

TFF 2. Lig'de İskenderunspor-İnegölspor maçında yaptığı müdahaleyle Emircan Seçgin'in hayatını kurtaran hakem Onur Bingöl olay esnasında yaşananları anlattı.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’taki maçta dili boğazına kaçan İskenderunspor kalecisi Emircan Seçgin'e erken müdahalede bulunan hakem Onur Bingöl, 8. kez böyle bir durumla karşılaştığını ve yapması gerekeni yaptığını söyledi.

Bingöl, ligin 12. haftasındaki İskenderunspor-İnegölspor maçının 40. dakikasında rakibiyle girdiği mücadele sonrası yere yığılan kaleci Emircan'a yaptığı müdahaleyi anlattı.

14 yıldır hakemlik yaptığını hatırlatan Bingöl, "Spor bilimleri mezunuyum. Düştüğünü gördüm, koşarak yanına gittiğimde gözlerinin beyazı görünüyordu. İlk yardım pozisyonuna getirdim. Sonra dilini fark ettim ve yapmam gerekeni yaptım. Bu benim için 8. oldu" ifadelerini kullandı.

Hakemin ilk yardımı sayesinde nefes almaya başlayan Emircan, Osmaniye Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

"HAKEM KARDEŞİMİZİN MÜDAHALESİ HAYAT KURTARDI"

İskenderunspor Kulübü Başkanı Hakan Bolat ise yaşanan olay sonrası kısa süreli korku yaşadıklarını söyledi.

Hakemin kalecilerine yaptığı ilk yardımın ders niteliğinde olduğunu kaydeden Bolat, spor müsabakalarında yaşanan olaylara dikkat çekti.

Hakemin anlık refleksle kaleciye müdahale uyguladığını belirten Bolat, "Hemen orada müdahale etmesi sonucunda sağlık ekiplerinin gelmesine gerek kalmadan kalecimizin boğazına kaçan dilini hemen çıkarttı" dedi.

TFF'nin sporcu ve hakemlere ilk yardım konusunda eğitim vermesi gerektiğine dikkat çeken Bolat, "Bugünkü olay resmen böyle eğitimin ne kadar önemli olduğunu ve sadece sağlık ekibini beklemeden daha iyi şeyler olması gerektiğinin söylüyor. Ben de çok mutluyum oyuncumuzun çok şükür sağlık durumu iyi. Ama tamamen bu hakem kardeşimizin, ilk müdahalesi sayesinde oldu. Buradan hepimizin çok ders çıkartması gerekiyor" diye konuştu.