Gündem
20 Ara 2012 08:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:31

HAKAN ŞÜKÜR SON DAKİKA HAMLESİYLE KURTULDU; YORUMCULUĞA DEVAM

TBMM Etik Komisyonu, son dakika değişikliği ile Hakan Şükür'ün spor yorumculuğu yapmasının önünü açtı..

TBMM Etik Komisyonu, hazırladığı Siyasi Etik Kanun Taslağı’nda son dakika değişikliği ile Ak Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür’ün 25. döneme kadar spor yorumculuğu yapmasının önünü açtı

Önce milletvekillerinin ikinci bir iş yapamayacağı yönündeki yasağı, yasa yürürlüğe girdikten 3 ay içinde uygulamaya sokmayı düzenleyen Etik Komisyonu, yürürlük maddesini değiştirerek Etik Kanun Taslağı’nın önümüzdeki ilk milletvekili seçiminde uygulamaya girmesini benimsedi.

TBMM Etik Komisyonu dünkü toplantısında Siyasi Etik Kanun Taslağı’na son şeklini verdi. Toplantıda, hazırlanan yasa taslağının gerekçesi ile komisyon raporu da hazırlandı. Komisyon yasa taslağında sürpriz bir değişikliğe giderek düzenlemenin yürürlük tarihini değiştirdi.

Daha önce kanun yürürlüğe girdikten 3 ay içinde milletvekillerin yaptıkları ikinci işleri bırakmasını düzenleyen komisyon, son dakikada “Düzenleme ilk genel seçimde yürürlüğe girer” şeklinde değişiklik yaptı.

Böylece kanunun yürürlük tarihi bir sonraki dönem olan 25. döneme bırakılmış oldu. Komisyonun bu kararında yasa düzenlemesinin TBMM Genel Kurulu’ndan zorluk yaşanmadan çıkarılması ve milletvekili seçileceklerin hangi şartlarda milletvekili olacaklarını bilerek gelmeleri düşüncesinin etkili olduğu öğrenildi.

Şükür devam edecek
Komisyonun bu son dakika değişikliği Ak Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür’e yarayacak. Şükür’ün özel bir kanalda spor yorumculuğu yapması tartışma konusu olmuştu. Yasanın son değişiklik doğrultusunda TBMM’de kabul edilmesi halinde milletvekilleri için belirlenen etik kurallar yapılacak ilk milletvekili seçiminden sonra TBMM’ye gelen milletvekilleri için uygulanacak.