Gündem
14 Eki 2023 19:19 Son Güncelleme: 14 Eki 2023 19:22

Hakan Fidan Gazze’deki Türklerin sayısını açıkladı! ‘Tek geçerli çözüm yolu…’

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kahire’de Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. İki bakanın öncelikli gündeminde İsrail - Filistin gerginliği vardı. Öte yandan Bakan Fidan, Gazze'de yaklaşık 300 civarında çifte uyruklu Türk vatandaşın bulunduğunu ve 30 kişinin tahliyesinin gerçekleştiğini duyurdu.

Basın toplantısında İsrail - Filistin gerginliğiyle ilgili Mısır Dışişleri Bakanı Şukri "Filistinliler üzerindeki ciddi insani etkilerin üstesinden gelmek için çalışmanın önemi konusunda Türkiye ile ortak bir vizyonu paylaşıyoruz" açıklamasında bulundu. Şukri aynı zamanda "Çatışmanın askeri operasyonlara doğru kayması, Filistin halkının meşru haklarının elde edilememesi nedeniyle ortaya çıktı" dedi.

Açıklamasına İsrail-Filistin arasında yaşananlarla ilgili değerlendirmelerle başlayan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise "İki devletli çözüm tek geçerli çözüm yolu" ifadesini kullandı. Bakan Fidan "Masum sivilleri hedef alan saldırıları ve sivil can kayıplarını elbette reddediyoruz, kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

30 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

"İsrail’i uluslararası hukuka ve insani değerlere bağlı kalmaya davet ettiğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum" açıklamasında bulunan Hakan Fidan "İçeride yaklaşık 300 civarında çifte uyruklu Türk vatandaşımız bulunmakta. Bunun 30’unun tahliyesini başardık" bilgisini paylaştı.

Dışişleri Bakanı Fidan, Türkiye'nin Gazze'ye yolladığı yardımların gelmeye devam edeceğini söyledi.