Dünya
14 Eki 2023 19:02 Son Güncelleme: 14 Eki 2023 19:02

7 Ekim’den beri ilk: Netanyahu Gazze sınırında! Askere sorduğu soru dikkat çekti...

Binlerce kişinin hayatını kaybettiği Gazze Şeridi’nin dışındaki askeri birlikleri ziyaret eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Bir sonraki aşama yakın" ifadesini kullandı.

İsrail Hamas arasındaki savaş 8. gününde devam ediyor… Gazze'deki Filistinlilere evlerini terk etmeleri için 24 saat süre veren İsrail, dün gece kara baskınlarına başladı. İşgal altındaki Batı Şeria'da çatışmaların devam ettiği öğrenilirken, İsrail'in sivillerin geçişi için verdiği süre saat 16:00 itibarı ile sona erdi. İsrail Başbakanı Netanyahu ise Gazze sınırındaki askerlere yaptığı ziyaretin görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı ve "Savaşçılarımızın hepsi ön saflarda, hepimiz hazırız" mesajı verdi.

NETANYAHU SINIR BİRLİKLERİNİ ZİYARET ETTİ

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken Binyamin Netanyahu Gazze Şeridi’nin dışındaki birlikleri ziyaret etti.

Netanyahu’ya ait sosyal medya hesabından yayınlanan videoda askerlere konuşan Netanyahu, “Bir sonraki aşama için hazır mısınız? Bir sonraki aşama yakın” ifadelerini kullandı.

Bu cümleye askerlerin başlarını sallayarak yanıt verdiği görüldü.

Netanyahu'nun bu hamlesi, çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bu yana sınıra yaptığı ilk ziyaret oldu.

YÜZLERCE TANK SDEROT KENTİNE KONUŞLANDIRILDI

İsrail, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Filistinlilerin saat 10.00 ile 16.00 arasında belirlenen güzergahta güvenli geçişe izni verildiğini açıklamasının ardından kara harekatı için Gazze sınırında sevkiyatı arttırdı.

İsrail’in tahliyeler için verdiği sürenin 16.00’da dolmasıyla da Gazze’den dumanlar yükseldi. Sürenin dolmasıyla İsrail güçleri, Sderot’tan top atışlarını yoğunlaştırdı. İsrail’in atışlarını arttırmasıyla bölgeden şiddetli duman yükseliyor.

Gazze sınırına arttıran İsrail, Gazze’nin kuzey noktasında bulunan İsrail’in Sderot kentinde sınıra yığınak yaptı. İsrail, yüzlerce tankı Sderot kentinde konuşlandırdı.

ETİKETLER
#netanyahu #gazze