Gündem
06 Mar 2012 17:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:24

HABERTÜRK'ÜN TARTIŞMALI FOTOĞRAFINA ÖDÜL!

Habertürk'ün şike soruşturması sırasında bastığı Aziz Yıldırım fotoğrafı TGC'den ödül aldı..

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin 2011 yılı ödülleri sahiplerini buldu. Ödüller arasında spor dalında Habertürk gazetesinde yayınlandığında büyük gürültü koparan Aziz Yıldırım fotoğrafı ile ilgili haberin yer alması dikkat çekti.

Aziz Yıldırım mahkemede o fotoğrafla ilgili sitemini şöyle dile getirmişti:

"Emniyette fotoğrafımı çekip gazeteye bastılar. (Habertürk Gazetesi'ni gösteriyor) Gereğini yapın. Medya kendisine verilen görevi bu süreçte yerine getirdi. Bizi karalamak adına, gizliliği devam eden soruşturmaya ait her sey art niyetli mudahalelerle basina yansitildi. Eşgal fotoğrafımı gazeteye basan gazetelerin patronlarının benden daha temiz olduğunu düşünmüyorum" dedi.

BU BENİM ŞEREFİMDİR

Aziz Yıldırım ayağa kalktı emniyette çekilen basına sızan o fotoğrafı tişörte bastırdığı görüntüyü göstererek  "bu benim şerefimdir."

Açıklamanın ardından TGC'nin sitesi çöktü.

"En İyi Spor Fotoğrafı Ödülü" nün Habertürk'ün uzun süre tartışılan "Yıldırım’ın Gözaltı Fotoğrafı"na gitmesi Fenerbahçeli taraftarları çileden çıkardı.

Sarı lacivertli taraftarlar, sosyal medyada örgütlendi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin sitesine girip mail ve e-posta ile tepkilerini dile getirdiler.

Bunun ardından TGC'nin sitesi kısa sürede pasif hale geldi..