Gündem
08 Nis 2011 10:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:13

HABERTÜRK O FOTOĞRAFIN TAMAMINI YAYINLADI! O KAREDE KAÇ GAZETECİ VAR?

Taraf muhabiri Mehmet Baransu'nun "Habertürk şerefliyse fotoğrafın tamamını versin.O karede 40'a yakın gazeteci var " sözüne bugün Habertürk'ten cevap geldi.

Gazete Habertürk’ün önceki gün sürmanşetten yayınladığı o fotoğraf üzerine Mehmet Baransu, Habertürk’e çok sert tepki göstererek şunları söylemişti: "Bu fotoğraf Zekeriya Öz’ün vedasından önce saat 13.30 gibi çekildi. Bütün gazeteciler ordaydık, savcılarla sohbet ettik. Öz ile Cihan Kansız tam içeri giriyordu. Bunların önünde de Turan Çolakkadı, Fikret Seçen ve Ercan Şafak vardı. Onlar üçlü gidiyordu... Zekeriya Öz’ün arkasında çok az görünen kişi savcı Hakan Karaali vardır. Ben Karaali ile görüşmeye gitmiştim. İfade verecektim, onunla saat kaçta ifade vereceğimi konuşuyorken bu kareyi çekmişler. Habertürk şerefliyse fotoğrafın tamamını versin. O karede 40’a yakın gazeteci var. Bu tam bir namussuzluk... Bir şey ima etmesinler... Cihan Kansız’ı da hiç tanımıyorum. İlk kez bu fotoğrafta gördüm."

Gazete Habertürk Baransu’nun bu tepkisi üzerine bugün fotoğrafın tamamını yayınladı.

Fotoğrafın altına da, “Fotoğraftaki iki gazeteciden biri Baransu imiş” başlığı atıldı.

Haberde Baransu’yu kızdıracak şu cümleler de yer aldı:

“Ancak her nedense gazeteci Baransu, bu fotoğrafın yayınlanmasına sinirlendi ve internet sitelerine, bir gazeteciye yakışmayacak açıklamalarda bulunarak, ‘O karede 40’a yakın gazeteci var, fotoğrafın tamamını yayınlasınlar’ dedi. Bugün fotoğrafın tümünü yayınlıyoruz. Ancak görüleceği gibi Baransu’nun ’40 gazeteci’ iddiası doğru değil.”