Gündem
30 Eyl 2012 18:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:12

HABERTÜRK EKRANI O GAZETECİYE NEDEN KAPANDI?

Cumhuriyet'in Ankara temsilcisini AKP kongresini yorumlamak için Arena'ya çağıran Habertürk yayından son anda vazgeçti.

AKP ’nin 4. Olağan Kongresi’ni değerlendirmek üzere kongrenin yapılacağı Arena Spor Salonu’na Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer’i çağıran Habertürk TV bu yayından son anda vazgeçti.

“HÜSEYİN ÇELİK’İN DANIŞMANI ARADI”
Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan haberde Çakırözer’in ekrana çıkışının AKP tarafından engellendiği iddia edildi. Haberde, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in danışmanının, “Eğer bu yayın yapılırsa Çelik bu gece programınıza çıkmayacak” demesi üzerine Habertürk TV’nin, Çakırözer ile yapacağı yayını iptal etmek durumunda kaldığı belirtildi. Haberde şöyle denildi: “Habertürk, dün 18.00’de yayımlanan haber bültenine AKP 4. Olağan Kongresi’ni değerlendirmek üzere Çakırözer’i davet etti. Yayının başlamasına dakikalar kala Çelik’in yardımcısı kanal yöneticilerine, ‘Bu yayını yapmak için bizden izin almadınız. O yüzden yapamazsınız’ dedi. Yetkili, yayın yasağına gerekçe olarak Cumhuriyet gazetesinin kongreyi izlemesine getirilen yasağı gösterdi. Kanal yöneticileri Çakırözer ile yapacakları canlı yayını iptal etmek durumunda kaldı. Habertürk yetkilileri, Çakırözer’den özür dileyerek anlayış istedi.”
AKP kongresinde Cumhuriyet, Aydınlık, Sözcü, Yeni Çağ, Evrensel ve Birgün gazeteleri akredite edilmemiş, Yurt gazetesi de bu kararı protesto ederek akredite olduğu halde kongreyi izlememe kararı almıştı. Engellenen gazetelerin ortalama toplam tirajları 500-600 bin arasında bulunuyor. ( Radikal