Televizyon
17 Oca 2013 14:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:38

HABER KANALLARI ÖLDÜRÜLEN 3 PKK'LI KADININ CENAZESİNİ VERMEDİ!

Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadın için cenaze töreni düzenlendi, haber kanalları görmezden geldi..

Törenin ardından cenazeler Tunceli, Mersin ve Elbistan'a gönderilecek. Ancak NTV, CNN Türk, Habertürk, Kanal 24, SKYTÜRK, STV Haber gibi haber kanalları cenaze törenlerini canlı yayınlamadı, deyim yerindeyse "3 maymunu" oynadı...

Fransa'da öldürülen 3 PKK'lı, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylamaz'ın cenazeleri için Diyarbakır'da tören düzenlendi. Günlerdir medyanın 1 numaralı gündem maddesi olan suikat bugün televizyon ekranlarına neredeyse hiç yansımadı.

Haber kanallarının cenaze törenini ve barış mesajları taşıyan konuşmaları vermemesi, Kürt Açılımı'na son veren Habur'da yaşananların yeniden tekrarlanır endişesi ile TV kanalları kameralarını karattı. Haber kanalları Türkiye'de böyle bir cenaze töreni yokmuş gibi davranırken, canlı bağlantı yapmadıkları gibi, saat başı bültenlerinde dahi cenaze töreninden söz etmediler.

KANALLAR İÇİNDE EN KOMİĞİ NTV OLDU

İşin en ilginci törenler bitip kalabalık olaysız bir şekilde dağıldıktan sonra NTV'nin, "Cenazeler için tören yapılıyor" anonsu ile haber bülteni içinde Ahmet Türk'ün konuşmasından bir parçayı yayınlaması oldu.

TWİTTER'DAN DA TEPKİ YAĞDI

Zaman gazetesi yazarı İhsan Dağı'dan Radikal yazarı Aşye Hür'e, BirGün yazarı Banu Güven'e  kadar pek çok isim sosyal medyadan haber kanallarına tepki gösterdi. 

Ayşe Hür: Haber kanalları cenaze töreni konusunda çok yanlış bir yol izliyor. Habur olmasın diye cenazeyi görmezden gelmek çok yanlış.

Ayşe Hür :  Diyarbakır'da şu anda çok önemli bir toplumsal, siyasal olay yaşanıyor ve merkez medyanın tevizyonları susuyor. Kukla medya adeta. Ayıp.

İhsan Dağı:  Diyarbakır'da neler olduğunu bilen var mı? Bu medyayla barış olsa haberimiz olmayacak!

Ayşe Hür:  Şu anda NTV'yi, CNNTürk'ü, HaberTürk'ü ve diğerlerini Twit bombardımanına tutmamız lazım. Bu karartmayı protesto etmemiz lazım.

Selami İnce:  Diyarbakır'daki büyük kalabalığı görmeyen medya hangi vesayet altında?

Banu Güven: Her hadisede canlı yayın yarışına girenler, Diyarbakır'da böyle bir kitlenin toplandığı töreni canlı vermiyor. Haber değeri çok, o yüzden.