Gündem
31 Mayıs 2013 22:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:12

HABER KANALLARI GEZİ PARKI HABERİNİ NASIL GÖRDÜ? İŞTE "YUH" DEDİRTEN PERFORMANS!

Habertürk, CNNTürk ve NTV dünyanın konuştuğu Gezi Parkı'ndaki protestolara kayıtsız kaldı.

Taksim Gezi Parkı’ndaki protesto gösterileri 3. gününe girdi. Yüzlerce gösterici parktaki ağaçların kesilmesine engel olmak için polisle karşı karşıya geliyor. Siyasi parti temsilcileri ve sanatçıların da destek verdiği protesto dünyanın da gündemine girdi.
 
HABER KANALLARI HABERİ NASIL GÖRDÜ?
 
Özellikle sosyal paylaşım sitelerinde dünyanın en çok konuştuğu konu başlıkları arasına giren Gezi Parkı protestoları Türk haber kanallarında geniş yer bulmadı. 3. gününe giren gösterileri bazı haber kanalları hiç görmezken, bazı haber kanalları ise akşam saatlerinde yayınlarında olaylara kısa yer vermeyi tercih etti.
 
MERKEZİ TAKSİM'DEKİ HABERTÜRK!..
 
Gezi Parkı’nda yaşanan gelişmelere kayıtsız kalan kanallarında başında Habertürk geliyordu. Yayın akışında ciddi bir manada değişikliğe gitmeyen Habertürk’te ‘Sigara Sağlığa Zararlıdır’ haberleri kendisine ekranlarda daha çok yer buldu. Kanalın patronu Turgay Ciner’in başta enerji olmak üzere birçok komu ihalesini yakından takip ettiğini göz önüne aldığımızda Habertürk TV’nin yayın akışı dikkatlerden kaçmadı. Üstelik kanalın merkezi Taksim’de!..

NTV VE CNNTÜRK
 
Son olarak Galataport ihalesini kazanan Doğuş Holding’in sahibi olduğu NTV de Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan protestolara uzun bir süre sessiz kaldı. Akşam saatlerine doğru başta sosyal medyada olmak üzere haber kanallarının tavrı eleştirilince haberlerinde gelişmelere yer veren NTV, zaman zaman da Gezi Parkı ve Taksim’den canlı bağlantılar gerçekleştirdi. Bir diğer haber kanalı CNNTürk de bir çok önemli sıcak gelişme karşısındaki haber yayınlama refleksini bir kenara bırakarak kısa süreli görüntü ve haberlere yer verdi.