Gündem
01 Eki 2013 10:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:40

GÜLSUYU SALDIRILARININ ARDINDA MEHMET ALİ AĞCA MI VAR?

Gülsuyu'nda gerçekleşen ve Hasan Ferit Gedik'in ölümüyle sonuçlanan olay Mehmet Ali Ağca'ya uzandı..

Maltepe Gülsuyu’nda gerçekleşen ve Hasan Ferit Gedik’in ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıyı yaptıkları iddia edilen kişiler ile ilgili polise ifade veren mahalle halkı, çetenin başının Ahmet-Yusuf Turhan kardeşlerin olduğunu iddia etti.

Vatan Gazetesi'nin ulaştığı Yusuf Turhan'a ait fotoğraflarda Turhan'ın gazeteci Abdi İpekçi'nin katili Mehmet Ali Ağca ile çekilen fotoğrafları dikkat çekiyor.

Maltepe Gülsuyu Mahallesi’nde uyuşturucu çetelerine karşı bölge halkının mücadelesi aylardır sürüyor. Daha önce 9 kişinin vurulduğu Gülsulu mahallesinde önceki gün de vatandaşlar, "Çetelere izin vermeyeceğiz, hesap soracağız" yazılı pankart açıp sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Grubun yürüyüşü sırasında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş açıldı.

Açılan ateş sonrasında başına aldığı dört mermi ile yaralanan Hasan Ferit Gedik, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Semiha Ateş, Gökhan Aktaş ve Yalçın İleri ile olay yeri yakınındaki bir markette alışveriş yapan Abdullah Kıyak da yaralandı.