Gündem
26 Ağu 2022 21:09 Son Güncelleme: 26 Ağu 2022 21:14

Gülşen için 'Katli vaciptir' demişti: Yeniden Refah Partisi'nden flaş Ömer Yıldız açıklaması

Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkanlığı, şarkıcı Gülşen hakkında “Katli vaciptir” diyen Ömer Yıldız hakkında açıklama yaptı.

Şarkıcı Gülşen’in nisan ayında verdiği bir konserde imam hatiplilere yönelik söylediği sözler kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu. Hakkında soruşturma başlatılan Gülşen Çolakoğlu’nun tutuklanmasına karar verildi.

Yeniden Refah Partisi eski Kağıthane İlçe Başkanı Ömer Yıldız, tutuklanan Gülşen hakkında “Katli vaciptir” paylaşımı yaptı. Yıldız, tepki çeken bu paylaşımını bir süre sonra sildi.

 

Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkanlığı ise, şarkıcı Gülşen ve Ömer Yıldız hakkında bir açıklama yayınladı.

Yapılan açıklamada , Gülşen için “Katli vaciptir” paylaşımı yapan Ömer Yıldız’ın 1 Nisan 2022 tarihinde partiden istifa ettiği ve bu tarihten itibaren de partide herhangi bir görevinin olmadığı belirtildi. Öte yandan Ömer Yıldız’ın ifadelerinin asla tasvip edilmediği vurgulandı.

Yeniden Refah Partisi’nden yapılan açıklamanın tamamı şöyle;

“İmam Hatip Camiası’nı hedef alan sözleriyle gündeme gelen şahsın kabul edilemez eylemine tepkimiz, bizzat Genel Başkanımız Sayın Dr. Fatih Erbakan tarafından ifade edilmiştir.

Sayın Erbakan, bu şahsın eylemi hakkında hukuki sürecin işletilmesi gerektiğini belirtmiş, toplumda infial uyandıran bu türden eylemlere karşı hukuki müeyyidelerin artırılmasını talep etmiştir.

Konu hakkında asla tasvip edilemez paylaşımıyla gündeme gelen Ömer Yıldız, 1.04.2022 tarihinde partimizden istifa etmiştir ve bu tarihten itibaren partimizde herhangi bir görevi bulunmamaktadır.

Hukuk dışı faaliyet ve söylemlerin her zaman karşısında olan Yeniden Refah Partisi; şiddete, hakarete, adaletsizliğe, ayrımcılığa bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da karşı çıkmaya devam edecektir.

Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.

Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkanlığı”