Gündem
18 Şub 2013 17:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:02

GÜLSE BİRSEL'E MAHKEME ŞOKU; ÜNLÜ SENARİST NEYLE SUÇLANIYOR?

Oyuncu ve senarist Gülse Birsel ile eşi Gazeteci Murat Birsel'e mahkeme şoku!

Senarist- oyuncu Gülse ve Murat Birsel’in yanında 11 yıl çalışan Mazlume K., sigortasız çalıştırıldığı iddiasıyla Birsel çiftine dava açtı.

Sözcü’den Yalçın Bel’in haberine göre Davacı Mazlume K.’nın avukatı Emrullah Gözcü müvekkilinin sigortasız çalıştırıldığının tespitini için açtığı dava dilekçesinde, "Müvekkilim, davalılar Gülse Birsel ile Murat Birsel’in yanında 1999 yılından 2011 yılına kadar sigortasız çalıştırılmıştır. Müvekkilimin sigortalılığının tespitini istiyoruz" dedi.

Avukat Emrullah Gözcü tarafından İstanbul 13.İş Mahkemesi’ne açılan tespit davasının dilekçesinde olay şöyle anlatıldı:

İddiaya göre Mazlume K., gazeteci, sunucu ve oyuncu Gülse Birsel ile eşi Murat Birsel’in yanında Kasım 1999’da işe girdi. Birsel çiftinin işlerine yardım eden, telefonlarına bakan ve yemeklerini hazırlayan Mazlume K.’nın iş akdi 25 Temmuz 2011 tarihinde feshedildi.

11 ay hariç Birsel çiftinin yanında kesintisiz 11 yıl çalışan Mazlume K.’nın iddiaya göre sigortası yapılmadı. Davacının avukatı, dava dilekçesinde müvekkilinin iyi niyetine ve çalışma sırasındaki özen ve dikkatine karşın davalıların müvekkilinin çalışmalarını sigortaya bildirmediğini ileri sürerek;

"Davalılar sigorta yapma vaatlerini yerine getirmemiş ve müvekkilimi sigortasız çalıştırmışlardır. Davalıların yanında temizlik yapma, yemek hazırlama ve telefonlara bakmak suretiyle hizmet veren müvekkilimin sigortasız olarak çalıştırılmış olması, davalılar tarafından müvekkilimin maaşının yatırıldığı hesap ekstrelerinden de anlaşılmaktadır. Buradan da anlaşılacağı üzere müvekkilim, davalıların yanında sosyal güvenlik kapsamında olacak şekilde sürekli çalışmıştır. Müvekkilimin davalıya ait işyerinde 11 ay hariç 1999- 25 Temmuz 2011 tarihleri arasında çalıştığı dönemin sigortalılığının tespitine karar verilmesini talep ediyoruz" denildi.