Gündem
02 Oca 2012 17:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:11

GÜLEN TÜRKİYE'YE NE ZAMAN DÖNECEK?

32.Gün'de Mehmet Ali Birand, Fehmi Koru'ya Fethullah Gülen'in neden Türkiye'ye dönmediğini sordu.

Mehmet Ali Birand yönetiminde yayınlanan 32. Gün programı dün gece ilginç konu ve konuklarıyla dikkat çekti. 32.Gün'ünde ekonomist Prof.Dr. Emre Alkin, Star gazetesi yazarı Fehmi Koru ve Ümit Fırat'ı ağırlayan Birand oldukça enteresan bir programa imza attı.

Programda 2011 yılının 5 etkili ismi sıralandı, etkili isimlerden biri olan Fethullaüh Gülen'in neden Türkiye'ye dönmediği masaya yatırıldı. Birand programında Ahmet Hakan'ın tepki çeken en etkili isim listesini hem konuklarına sordu, hem de kendisinin en etkili 5 ismini açıkladı. Birand'a göre CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu terörist başı Abdullah Öcalan kadar bile etkili değil.

GÜLEN BİR GÜN DÖNECEK

Nur Cemaati lideri Fethullah Gülen'e yakınlığı ile bilinen Fehmi Koru'ya "Fethulah Gülen'in 2012'de Türkiye'ye dönüp dönmeyeceği" sorusunu soran Birand, Koru'dan Ak Parti ve Gülen Cemaati arasındaki ilişkiyi de yorumlamasını istedi "Bir gün dönecek elbette" diyen Fehmi Koru, Gülen'in Amerika'da kendisini rahat hissetmediğini söyledi. Gülen'in beklediği şartların oluşması halinde Türkiye'ye kesin dönüş yapabileceğini kaydeden Koru "Kendisini ziyaret ettiğimde bende şöyle bir kanaat oluştu. Dönüşü ses çıkartmayacak, doğallığı içerisinde kabul edilecek bir noktaya geldiğimiz zaman ancak dönebilir. Ben öyle bir hisse kapıldım." dedi.

GÜLEN'İN GÜVENLİK ENDİŞESİ YOK

Fethullah Gülen'in yargılanma endişesi taşıdığı düşüncesinde olduğunu belirten Koru "Gülen güvenlikten çok, kendisinin bahane edilip bir takım taşkın hadiselerin olması gibi endişelerin olduğunu zannediyorum" diye konuştu. Fehmi Koru, Türkiye'deki gelişmeleri etkileyen 5 ismi sıralamakta zorlanırken, 5 isim yerine 4 ismi sıraladı. Koru en etkili olduğunu düşündüğü isimleri ise şöyle sıraladı:

1.Recep Tayyip Erdoğan
2.Abdullah Gül
3.Kemal Kılıçdaroğlu
4.Fethullah Gülen

Mehmet Ali Birand ise en etkili isim listesini siyaset sahnesinden yapmayı tercih etti. Birandn listesinde ise en çok dikkat çeken isim ise bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın bulunmasıydı. Birand Türkiye'deki gelişmeleri etkileyen en etkili 5 ismi şöyle sıraladı:

1. Recep Tayyip Erdoğan
2. Abdullah Gül
3. Fethullah Gülen
4. Bülent Arınç
5. Abdullah Öcalan