Gündem
03 Şub 2015 10:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:01

'Gülen ölmüş' diyen muhabirle ilgili şok ayrıntı!

Fethullah Gülen'in öldüğü iddialarını Bülent Arınç'a soran muhabir Nevin Çelik ile ilgili ilginç gerçek ortaya çıktı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a, Bakanlar Kurulu sonrasındaki basın toplantısında  "Fethullah Gülen ölmüş. Bilginiz var mı" sorusunu soran kişinin, hangi medya kuruluşunda çalıştığı belirlenemedi.

Başbakanlık kaynakları, adının Nevin Çelik olduğunu söylenen kişinin, kendilerine bir sarı basın kartı ibraz ettiğini, ancak Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun programlarını izlemek üzere yapılan akreditasyon için gerekli "kurum yazısını" sağlamayamadığını kaydettiler.

Edinilen bilgiye göre, Başbakanlık'ta bugün gerçekleşen basın toplantısının ardından, Nevin Çelik'e hangi kurumda çalıştığı bir kez daha soruldu. Çelik, "internethaber sitesi için çalıştığını" söyledi.

Ancak Hürriyet'e bilgi veren İnternethaber.com haber sitesinin sahibi Hadi Özışık, kendilerinin böyle bir muhabiri bulunmadığını belirtti.

Özışık, internet haber sitelerine ilişkin yasanın henüz çıkmamış olması nedeniyle, kimsenin herhangi bir internet haber sitesinden başvuru yapıp, basın kartı almasının mümkün olmadığını da belirterek, "bizim böyle bir çalışanımız yok" dedi.

İBRAZ ETTİĞİ BASIN KARTI DA TARTIŞMALI
Başbakanlık kaynakları, bugünkü basın toplantısının ardından Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'ne, "Nevin Çelik" adına bir sarı basın kartı verilip verilmediğinin de sorulduğunu, ancak Genel Müdürlüğün böyle bir kişi adına basın kartı olmadığını bildirdiği de öğrenildi.

UZUN SÜREDİR BAŞBAKAN'I İZLİYORMUŞ
Başbakanlık kaynakları ise, sözkonusu kişinin uzun süredir sarı basın kartı ibraz ederek, Başbakan Davutoğlu'nun programlarını izlediğini, hattta Başbakanlık muhabirlerine tahsis edilen basın aracına bindiğini doğruladılar.