Televizyon
19 Ağu 2012 01:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:02

GÜLBEN ERGEN'İN SELÜLİTLERİNE RTÜK AYARI!

RTÜK, Gülben Ergen'in selülitlerini ‘'Gizli çekim'' ve ‘'Kamuya açık çekim'' diyerek ikiye ayırdı. Gizli çekime ceza verdi

Sanatçı Gülben Ergen’in mayolu görüntülerini gizlice çekip selülitlerini konu eden iki TV kanalına ceza veren RTÜK, bu kez farklı bir karar aldı. Aynı konuyu haberleştiren TV-8 için ‘’Çekimin kamuya açık alanda yapılması ve sanatçının kamuya mal olmuş bir kişi olması nedeniyle’’ cezaya gerek görülmedi.

TV 8’de yayınlanan "Böyle Bir Şey Var mı?" isimli bir programın değerlendirildiği RTÜK toplantısında, İzleme Dairesinin raporu ele alındı. Raporda ‘’ Bir sanatçının mayolu fotoğraflarının uzak-yakın çekimlerle ve kalçası ile dizi arasında kalan selülitli bölgenin zoomlanarak defalarca yayınlanması istismar edici ve onurunu zedeleyici  boyutlardadır ‘’ denilerek ceza istendi.
.
Ancak RTÜK üyeleri ‘’Kamuya açık yaşam, kişinin toplumsal hayata katılması sonucu diğer toplum üyeleri ile paylaştığı bir alandır. Bu görüntülerin kamuya açık alanda çekildiği ve  sanatçının kamuya mal olmuş bir kişi olduğu dikkate alındığında yaptırıma gerek yoktur’’ kararına vardı.

RTÜK bir süre önce, Gülben Ergen, Hülya Avşar ve Deniz Seki’nin görüntülerinin gizlice çekip, selülit ve fazla kilolarını haber yapan Show TV’ye 371 bin, Fox TV’ye de 214 bin lira para cezası vermişti. Kararda ‘’Seki’nin vücudundaki fazla kiloları daire içine alınmış,  Ergen’in selülitlerine dikkat çekilmiş, Avşar'ın fotoğrafları da göbek bölgesi büyütülerek yayınlanmıştır. Gizli çekilen görüntüler küçük düşürücü, aşağılayıcı, insan onuruna ve özel hayatın gizliliği ilkesine aykırıdır’’ denilmişti.

Gazeteport