Gündem
29 Ara 2023 16:24 Son Güncelleme: 29 Ara 2023 16:42

Gözaltına alınan gazeteci Furkan Karabay tutuklandı

Hakkındaki tebligatı almak için karakola çağrılan Gerçek Gündem editörü Furkan Karabay, gözaltına alınarak Vatan Emniyet'teki Terör Şube'ye götürülmüştü.

Bir dava dosyasına girmiş sanık ifadesindeki iddiaları haberleştirdiği için dün gözaltına alınan Gerçek Gündem editörü Furkan Karabay, "Terörle mücadelede görev almış kişiyi hedef gösterme" suçlamasından tutuklandı. 

Hakkındaki tebligatı almak üzere karakola çağrılan ve burada gözaltına alınan Furkan Karabay, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde savcıya verdiği ifadenin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme gazeteci Karabay'a tutuklama kararı verdi.

Karabay’ın tutukluluğuna gerekçe gösterilen haberde bir duruşmada yaşananlar, duruşma tutanağından aktarılarak anlatılmıştı. Tutanakta ve haberde bir savcının adının geçmesi nedeniyle Karabay hakkında "Terörle mücadelede görev almış kişiyi hedef gösterme" ve "İftira" suçlamaları yöneltildi.

Gözaltına alındıktan sonra Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Furkan Karabay'a, gazetecilik faaliyetleriyle ilgili sorular sorulduğu da ortaya çıktı.