Gündem
28 Şub 2011 16:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:05

GÖP'ÜN YENİ DÖNEM BAŞKANI ERCAN İPEKÇİ OLDU!

Gazetecilere Özgürlük Platformu'nun dönem başkanlığını devralan TGS Başkanı Ercan İpekçi, Nisan ayı sonuna kadar bu görevi yürütecek

Gazetecilere Özgürlük Platformu’nun dönem başkanlığını devralan TGS Başkanı Ercan İpekçi, Nisan ayı sonuna kadar bu görevi yürütecek

Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi, 24 basın meslek örgütünün üye olduğu Gazetecilere Özgürlük Platformu’nun dönem başkanlığını Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel’den devraldı. İpekçi, 1 Mart itibarıyla yürütmeye başlayacağı görevini Nisan ayı sonuna kadar devam ettirecek.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi Zafer Atay Silivri’de gazeteci Deniz Yıldırım’ın duruşmasını izledi. Duruşmadan sonra Sertel, GÖP’ün dönem başkanlığını TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi’ye devretti.

ÖZGÜRLÜK KONGRESİ
Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı ve GÖP’ün yeni dönem başkanı Ercan İpekçi, Sertel’e yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, şunları söyledi:
“GÖP kuruluş amacı doğrultusunda Gazetecilere Özgürlük için mücadele etmeye, gazetecilerin duruşmalarını izlemeye ve cezaevindeki meslektaşlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Yeni dönemde önemli projelerimizden biri olan Birleşmiş Milletler Teşkilatı tarafından “Basın Özgürlüğü günü” olarak kabul edilen “3 Mayıs”ta yani 3 Mayıs 2011 günü, “gazeteci” sıfatını taşıyan ve bunu belgeleyen her gazetecinin katılımına açık bir  “Basın Özgürlüğü Kongresi”nin İstanbul’da toplanması konusunda yoğun bir çalışma yürüteceğiz. Basın tarihimizde bir ilk olan bu Kongre, medyamızın özgürleşme yönündeki talepleri somutlaştıracak ve alınan kararlar kamuoyu ile ilgililere, özellikle siyasi partilere duyurulacak. Öte yandan ifade özgürlüğünün toplum için ne kadar önemli ve gerekli olduğunu ifade eden ve sesini kamuoyuna duyurmak isteyen herkesin kullanımına açık olan bir “İfade Özgürlüğü Anıtı” yapılması yönündeki çalışmalarımız da devam edecek.”
Türkiye’de ifade özgürlüğünün tehdit altında olduğuna inanan ve bu özgürlüğün standartlarını gelişmiş demokrasilerdeki seviyeye yükseltmek amacıyla bir araya gelen yirmi dört basın meslek örgütünün oluşturduğu GÖP’ün Dönem Başkanlığı iki aylık sürelerle dönüşümlü olarak yürütülüyor.
 GÖP’ün kurulduğu 25 Ağustos 2010 tarihinden 1 Kasım 2010 tarihine kadar Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Kasım-Aralık dönem başkanlığını Basın Konseyi eski Başkanı Oktay Ekşi, Ocak-Şubat dönem başkanlığını ise Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel yürütmüştü.