Gündem
05 Eyl 2011 11:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:46

GOOGLE'DAN FREDDIE MERCURY ANİMASYONU!

Google kullanıcılarını çok memnun eden bu uygulama, bilinmeyen özel günleri öğretiyor, unutulan değerlerin hafızalarda yeniden canlanmasını sağlıyor.

Google özel günler için hazırladığı logolarına bir yenisini ekledi. Üstelik daha önce grafik formatında hazırlanan logolar yerine bu sefer bir animasyon hazırlandı.

Queen grubunun dünyaca ünlü solisti Freddie Mercury bugün Google'ın özel logosu oldu. Google, böylece rock müzik hayranlarına hoş bir sürpriz yaptı.

1991'de hayatını kaybeden Freddie Mercury, 5 Eylül 1946'da dünyaya gelmişti. Freddie Mercury'nin doğum günü için logo hazırlayan Google, logoya tıklandığında Freddie Mercury için hazırlanan özel bir videoyu, kullanıcılarına izletiyor.

Logoya iki defaya tıklayan Google ziyaretçileri, aynı zamanda da Freddie Mercuryhakkında çok özel bilgilere ulaşabiliyor. Hala dünyanın en güçlü vokali olarak bilinen Freddie Mercury, Tüm Zamanların En İyi Şarkıcısı anketinde bir erkek dergisi tarafından 18. sıraya yerleştirilmişti.

GOOGLE DOODLE'LARI
Özel günlerde ve önemli kişilerin doğum günlerinde ya da icatlarının ortaya çıkarıldığı zamanlar için yeni logolar çalışan Google, 19 Mayıs Spor ve Gençlik Bayramından tutun da, bir çok ünlünün doğum gününe kadar bir çok özel gün ve haftada çok farklı logolar çizip, bu logoları ana sayfasından yayınlıyor. Google kullanıcılarını çok memnun eden bu uygulama, bilinmeyen özel günleri öğretiyor, unutulan değerlerin hafızalarda yeniden canlanmasını sağlıyor.

Freddie Mercury de bu değerlerden birisi. Yeni jenerasyonun çok fazla bilmediği Freddie Mercury, Google'ın hazırladığı logo sayesinde gençlerinde bu önemli sanatçıyı tanımasını veya hatırlamasını sağlıyor. Freddie Mercury'nin dünyanın en iyi seslerden birisi olduğunu öğrenen internet kullanıcıları, Freddie Mercury'nin şarkılarını dinliyor.
Greatest Hits albümünde bulunan 17 şarkının 10 tanesinin yazarı olan Freddie Mercury'nin dikkat çeken en mühim özelliği çok farklı tarzlarda şarkı yazıp, seslenlendirebilmesiydi.

Müziği ile gönüllere taht kuran bir sanatçı olan Freddie Mercury, AİDS hastalığına yakalanmış ve aşağıda yapılan şu açıklamanın ardından 24 saat içerisinde, tam da 45'in de genç bir yaşta hayata gözlerini yummuştu.