Gündem
27 Haz 2014 16:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:22

Google Glass'ta büyük tehlike! Hack'lenirse...

Bilgisayar, akıllı telefon ve hatta akıllı televizyonun hack'lenmesinden korkarken Google'ın akıllı gözlüğü hack'lendiğinde başımıza neler gelebileceğini biliyor musunuz? İşte korkunç senaryo...

Siber saldırıların gün geçtikçe mobil platformlara kaydığı günümüzde cihazlar akıllandıkça, hacker'lar da bu cihazlara yönelik saldırı metodu geliştirmeye başladı. Google'ın akıllı gözlüğü henüz çok az kişide var; Peki ama ilerleyen yıllarda milyonlarca insanın kullanmaya başlaması muhtemel bu gözlükler ne kadar güvenilir?
HİÇ DE ZOR DEĞİL
Hollanda'da yayın yapan Volkskrant isimli gazeteye göre Google Glass'ın hack'lenmesi hiç zor değil. Açıkta bir yerde unutulması ve bir işgüzarın USB hafıza ile Glass'a ilgili kodu dahil etmesi sayesinde cihazın hack'lenmesi mümkün. WiFi üzerinden de gözlüklerin hack'lenmesi olasılık dahilinde. Güvenlik uzmanları, Google Glass'ın hack'lenmesiyle kullanıcıların gördükleri her şeyin fotoğrafını hacker'ların çekebileceğini ve bu görüntüleri internet üzerinden kendi sunucularına aktarabileceğini söyledi. Kullanıcılar gözlükleriyle etrafta dolaşırken, görüntü almadıklarını sanarken dahi, hacker'lar gözlükle fotoğraf çekip istedikleri görüntüleri, kullanıcıların bilgisi olmadan alabiliyor.
İYİLEŞTİRMELER YAPILIYOR
Google sözcüleri ise Glass hakkında güvenlik konusunda daha önce yaptığı açıklamalarda kullanıcılardan aldıkları geri bildirime göre cihazın güvenirliğini test ettiğini ve iyileştirmeler yaptığını kaydetmişti.