Gündem
10 Eki 2011 15:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:53

GÖKŞİN SİPAHİOĞLU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Paris'te kaldırıldığı hastanede rahatsızlanarak hayatını kaybeden, SİPA Press'in kurucusu gazeteci ve fotoğrafçı Gökşin Sipahioğlu son yolculuğuna uğurlandı.

Teşvikiye Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Sipahioğlu'nun eşi Phyliss Springer Sipahioğlu ve yakınlarının yanı sıra fotoğrafçı Coşkun Aral, gazeteci Savaş Ay, sanatçı Sezen Cumhur Önal ve çok sayıda kişi katıldı. Cenaze törenine katılanlar, sağanak yağış nedeniyle zor anlar yaşadı.

Çok üzgün olduğu gözlenen gazeteci Savaş Ay, "Çok genç bir foto muhabiriyken ellerimiz ve ayaklarımız titreyerek Coşkun Aral ile birlikte Paris'e onun yanına gitmiştik. Bizi çok güzel karşıladı. O kadar yüreklendirdi ki döndükten on gün sonra 1 Mayıs 1977 olayları oldu. Hem benim hem Coşkun Aral'ın çektiği fotoğraflar Time gibi Newsweek gibi dünyanın en büyük dergilerinde çıktı. O gün orada başlayan öğretmenliği bugünlere kadar sürdü, sadece bize değil son otuz yılda dünyanın neresinde iyi fotoğraf çeken bir foto muhabiri varsa mutlaka ve mutlaka Gökşin Sipahioğlu'ndan geçmiştir. O bir başöğretmen olarak, dünyanın her yerindeki foto muhabirlerini sevk ve idare edebilen müthiş yetenekli bir orkestra şefiydi. Nur içinde yatsın" dedi.

Kılınan cenaze namazının ardından, Gökşin Sipahioğlu'nun cenazesi defnedilmek üzere Karacaahmet Mezarlığı'na götürüldü.