Gündem
12 Nis 2011 17:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:14

GİTTİGİDİYOR.COM'A DEV TALİP!

Dünyanın en büyük açık artırma sitesi eBay, GittiGidiyor.com'dan ek hisse satın almak için anlaştı.

eBay ve Gittigidiyor.com'un ortak yazılı açıklamasına göre anlaşma, eBay'ın 2007'de edindiği azınlık hissedarlığın devamı niteliği taşıyor.

Satın alma işleminin tamamlanmasıyla eBay, GittiGidiyor.com'un hisselerinin yaklaşık yüzde 93'üne sahip olacak.

5 Şubat 2001 tarihinde kurulan ve 6,4 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan GittiGidiyor.com'un tüm işlem hacmi, sabit fiyat üzerinden satışa sunulan ürünlerden gerçekleşiyor ve en büyük işlem hacmine sahip kategoriler, eBay'ı n da öncelikleri arasında bulunan moda ve tüketici elektroniği olarak sıralanıyor.

Serkan Borançılı, Burak Divanlıoğlu ve Tolga Kabataş'ın kurduğu, merkezi İstanbul'da bulunan şirketin, 150'den fazla çalışanı bulunuyor. Şirket, daha önce eBay'ın yanı sıra iLab Ventures'ın katılımıyla sermayesini artırmıştı.
Satın alma sürecinin, ilgili yasal onayların alınması dahil olmak ü zere, 2011'in ikinci çeyreği içinde tamamlanması öngörülüyor.

"ÖĞRENEBİLECEĞİMİZ ÇOK ŞEY VAR"
eBay Avrupa Kıdemli Başkan Yardımcısı Doug McCallum, 2007 yılından bu yana GittiGidiyor.com'dan, çalışanlarından, girişim sermayesi yatırımcısı iLab ve onun e-ticaret yaklaşımından etkilendiklerini ifade ederek, "GittiGidiyor.com'dan öğrenebileceğimiz çok şey var, keza onunla paylaşabileceğimiz de" dedi.

GittiGidiyor.com Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Borançılı da, "Tamamen bir eBay iştiraki olmakla, gelişimimizi hızlandırırken, dünya standardı uygulamalardan yararlanıyor ve Avrupa'nın en hızlı büyüyen e-ticaret pazarlarından birindeki lider konumumuzu perçinliyor olacağız" yorumunu yaptı.