Gündem
12 Ağu 2011 00:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:40

GETTO POLEMİĞİ TERS CEPHE'Yİ KARIŞTIRDI! KÜTAHYALI 'KAYPAKÇA' YAKLAŞIYOR!

Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman'ın “Tahammül mü yoksa hoş görmek mi” yazısıyla başlayan getto polemiği Ters Cephe'de ortalığı karıştırdı... VİDEO

Medyada şiddetli polemiklere sahne olan ’getto’ polemiği Ters Cephe’nin de gündemindeydi. Kanaltürk’te yayınlanan programda konuyu masaya yatıran gazeteciler arasında sert tartışmalar yaşandı.

Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman’ın “Tahammül mü yoksa hoş görmek mi”  başlıklı yazısına Ertuğrul Özkök ve Tuna Kiremitçi’den gelen cevapla başlayan getto tartışması Ters Cephe’de sürdü. Enver Aysever ve Ümit Zileli, Karaman’ın yazısına sert tepki gösterirken muhafazakarların da tavır alması gerektiğini söyledi. Aysever, Karaman’a cevaben yazılan yazıların tartışılmasını da eleştirirken meselenin Özkök ve Kiremitçi değil Karaman’ın yazısı olduğunu söyledi. Zileli ise Rasim Ozan Kütahyalı’nın konuya ’kaypakça’ yaklaştığını söyerken sözkonusu yazısının tevil edilemeyeceğini belirtti.

Yeni Şafak yazarı Salih Tuna, Karaman’ın ’hocaların hocası’ diye tanınan çok önemli bir islam alimi olduğunu vurguladı ve "Hoca o yazıda meramını tam olarak anlatamadı" dedi. Karaman’ın ’Hoşgörü’ yerine ’benimseme’ kavramını kullanması gerektiğini kaydeden Tuna yazıda tepki çeken noktaların esasında bir ifade sorunu sonucu yanlış anlaşıldığını söyledi. "Herkesin dini kendisine" diyen Tuna, farklı bir dayatmanın kabül edilemeyeceğini söyledi.

 
GETTO POLEMİĞİ TERS CEPHE'Yİ KARIŞTIRDI!