Televizyon
24 Oca 2011 16:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:59

GENİŞ AİLE'NİN CEVAHİR'İ UFUK ÖZKAN HANGİ PROGRAMI SUNACAK?

Geniş Aile'nin "Faydasız Cevahir"i Ufuk Özkan diziseverlere faydalı olmak için sunucu oldu!

Ufuk Özkan, yakında Star TV'nin yeni yarışma programı "Hayatım Dizi" ile seyirci karşısına çıkıyor. Ünlü oyuncu, yarışmacılara 500 bin TL dağıtacak.

Ufuk Özkan, Hürriyet'ten Gülbahar Karakuş'un sorularını yanıtladı..

- Ufuk Bey, ilk kez sunuculuk yapacaksınız. Neler hissediyorsunuz, heyecanlı mısınız?

Farklı bir heyecan var. İlk sunuculuk deneyimim ama beni heyecanlandıran "Nasıl yaparım acaba?" düşüncesi değil. Çok güzel bir program olacağı için heyecanlanıyorum. Sonuçta sunuculuk da oyunculuktan çok farklı değil. Yine kameralar var, yine seyirci var... Aslında hep yapmak istediğim bir işti bu. "Hayatım Dizi" de çok içime sinen bir proje oldu.

- Yarışmaya sadece aileler katılabilecek, neden?

Bu, dizi izleyicilerini sınayacak bir yarışma. İnsanlar evlerinde aileleriyle birlikte televizyon seyrediyorlar. O nedenle ailelerin yarışması daha mantıklı.

YARIŞMANIN BÜYÜK ÖDÜLÜ 500 BİN TL

- Peki katılmak isteyenler, nasıl başvuruda bulunacak?

Star TV'nin internet sitesinden... startv.com.tr/hayatimdizi adresindeki formu, aile üyelerinden üç kişiyle doldurarak programa başvurabilecekler.

- Biraz da yarışmanın içeriğinden bahseder misiniz?

Aynı aileden üç kişi önce birer kutu seçiyor. Kutularda farklı miktarlarda paralar var. En büyük ödülümüz ise 500 bin TL. Ardından seçtikleri kategoriye göre soruları sormaya başlıyorum, verilen ilk yanlışta aileden bir ferdin gitmesi gerekiyor. Onlara "Kim gitsin?" diye soruyorum, aralarında buna karar verivorlar. Elenen o kişi de gitmeden önce kutusunu açıp ne kaybettiğini görüyor. İkinci yanlışta bir kişi daha eleniyor. Kalan son yarışmacı, sorularm hepsine doğru yanıt verirse kutusundaki ödülü almaya hak kazanıyor.

- Ne gibi sorular yönelteceksiniz yarışmacılarınıza?

Sadece dizi isimlerini, karakterleri sormayacağız. Kostümle, dekorla ya da önceden yayınlanmış dizilerle ilgili sorular da soracağız. Mesela bir dizide kullanılan aracın plakasını sorabiliriz.

- Siz dizi izler misiniz?

İzleyemiyorum, çünkü vaktim olmuyor. O yüzden yarışmadaki sorular bana zor geliyor. Ama başvurularda gördük, benim zor dediğim sorular bazılarına kolay geldi.

- Sizce sevilir mi "Hayatım Dizi"?

Muhakkak sevilir. Çünkü bizim ülkemizde sosyalleşme aracı televizyon. Yayına devam eden çok sayıda da dizi var. O yüzden karsısında çok vakit geçirdiğimiz televizyonla ilgili bir yarışma bence tutar ve sevilir. Empati kuruyorum; ben olsam izlerim.