Gündem
12 Ağu 2011 10:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:40

GENELKURMAY'DA SİVİL MEMUR İSYANI! GAZETECİLERE MAİL GÖNDERMEKTEN BIKTIM!

Şikayet mektubu, Genelkurmay'ın internet siteleri dışında da kara propaganda yaptığını ortaya çıkardı.

Andıç davasında hakkında yakalama kararı çıkan sivil memur Sarıkahya’nın üstlerine yazdığı şikayet mektubu, Genelkurmay’ın internet siteleri dışında da kara propaganda yaptığını ortaya çıkardı.

İnternet Andıcı iddianamesinin ek delil klasörlerinden çıkan bir şikayet dilekçesi, Genelkurmay’ın sadece internet siteleri aracılığıyla değil, bünyesinde çalıştırdığı sivil memurlar aracılığıyla mektuplarla da kara propaganda yaptığını ortaya çıkardı. Star gazetesinden Helin Şahin’in haberine göre Andıç davasında hakkında yakalama kararı çıkan 14 isimden birisi olan Genelkurmay’da görevli sivil memur Mehmet Bülent Sarıkahya, şikayet yazısındaki "Gazetecilere vatandaştan gidiyormuş gibi mail yazmaktan bıktım" ifadeleri dikkat çekti.

ŞUBE MÜDÜRÜ’NE ŞİKAYET ETMİŞ

Hükümeti yıpratmak amacıyla Genelkurmay tarafından kurulduğu ortaya çıkan "kara propaganda" siteleriyla ilgili dava iddianamesinin 11 nolu ek delil klasöründen ilginç bir şikayet dilekçesi çıktı.

Kara propaganda sitelerinde görevli sivil memur Mehmet Bülent Sarıkahya tarafından, emrinde çalıştığı Bilgi Destek Şube Müdürü’ne gönderilen şikayet dilekçesinde Sarıkahya, asıl işini yapamamaktan yakınıyor. Bilgisayar programcısı olan Sarıkahya’ya, bir dönem medyada çıkan haber ve yorumların nasıl oluştuğunu da ortaya koyuyor.

İNTERNET KAFELERDEN GÖNDERDİ

Kendisine Karargah dışındaki internet kafelerden gazetecilere vatandaş gibi mektuplar göndertildiğini anlatan Sarıkahya "Sayın Şube Müdürüm, sürekli değişen gündemlerle ilgili mektuplar yazdığım malum. Ama benim hiç değişmeyen bir gündem maddem var" ifadeleriyle başlayan dilekçesınde, asıl işinin bilgisayar tekniği olduğunu ancak gazetecilere vatandaştan gidiyormuş gibi mailler attığını anlatıyor.

BU YAŞADIĞIM KABUS BİTSİN ARTIK

Sarıkahya’nın dilekçesi şöyle bitiyor: "Yaklaşık olarak 2.5 yıldan beri Cari İşlem Şube Müdürlüğü’nde görevliyim. İşe başladıktan sonra görevimi büyük bir hevesle ve mükemmeliyetçi bir yaklaşımla yapmak için tüm enerjimle çalıştım. Bu yaşadığım kabusun en kısa zamanda bir çözüme kavuşturulmasını diliyorum. İnsan olduğumun unutulmadığı, mail yazıp göndermekle hiçbir ilgimin olmadığı, kendi işimle uğraşabileceğim bir görevde yer alabilmek umuduyla."

SİTELERİ ALBAY ÇİÇEK YÖNETİYORDU

İnternet andıcı soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkan Mehmet Bülent Sarıkahya, 2001 - 2009 tarihleri arasında Genelkurmay’da sivil memur olarak görev yaptı.

Sarıkahya soruşturmayla ilgili olarak verdiği ifadede GATA MEB Şube Müdürlüğü’nde sistem programcısı, Cari İşlem Şube Müdürlüğü ve Bilgi Teknik Destek Şube Müdürlüğü’nde de çalıştığını söyledi. Sarıkahya yine aynı ifadede, kara propaganda sitelerinin içeriklerini Dursun Çiçek, Ziya İlker Göktaş, Cemal Gökçeoğlu, Sedat Öze ve Hulusi Gülbahar’ın belirlediğini söylemişti.

BAŞIMA BİR İŞ GELMEDEN

Emniyetin soruşturma savcısının talimatıyla hazırladığı raporda, Bülent Sarıkahya’nın mektupları gazetecilere yolladığı, başına bir iş gelmeden bu görevden kurtulmak istediğini, yine proje subaylarının yazdığı mektupları da gazetecilere mail atmakla sorumlu olduğu belirtildi.

Emniyetin raporunda "Her gün gazetelerde çıkan haberlerden mektup oluşturup tekrar gazetelere gönderilen mektupların konuları içinde AK Parti ile ilgili olanların da olduğunu ve bunlarla gazetecilere çok mektup gönderip halk böyle düşünüyormuş görüntüsünün oluşturulmak istendiği, şahsın internetteki gördüğü önemli haberleri mektuplaştırıp tekrar medyayı etkileme aracı olarak kullanmasının kendisine üstleri tarafından verilmiş bir görev olduğu, bazı gazeteciler için ’iliştirilmiş gazeteciler’ ibarelerin yer aldığı tespit edilmiştir" denildi.