Gündem
23 Ağu 2010 15:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:34

GENÇ MUHABİR ADAYLARINA BAŞUCU KİTABI "NE HABER"

Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan, dördüncü kitabı 'Ne Haber'i basına tanıttı.

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi ve Konya Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan, dördüncü kitabı 'Ne Haber'i basına tanıttı.
Kitapta özellikle yeni mesleğe başlayan muhabirler için haber örnekleri, haber yazım teknikleri ve meslek ilkeleri ile ilgili önemli bilgiler yer alıyor.

Yazar Mustafa Arslan, Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği tanıtım toplantısında, kitabının, habercilik mesleğine yeni başlayanlara yararlı olacağını ifade etti. Kitapta, habercilik adına önemli bilgi ve detayların yer aldığını belirten Arslan, "Kitap 4 bölümden oluşuyor. İlk bölümde haberciliğe yeni başlayanlar için 200 soru yer alıyor." dedi. Kitabın ikinci bölümünde ise her sabah "Bugün ne haber yapabilirim?" diye düşünenler için bin adet haber teklifi bulunduğunu ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

"Haber yapmak için düşünen arkadaşlarımız bu kitaptan yararlanabilir. Güncel, adliye, polis, sağlık gibi haberler ikinci bölümde, haberci arkadaşlarımıza sunuluyor. Kitabın mizanpajına baktığımız zaman kenarlarında boşluklar var. Bu boşluklar, okuyucumuzun not alması ve kendi ürettiği haberleri yazabilmesi için bırakıldı. Üçüncü bölümde ise birinci ve ikinci bölümde söylenilenlerin nasıl yapılacağı anlatılıyor. Son bölümde de 2 tane rapor yer alıyor. Bunlardan birincisi, mahalli basının sorunlarına yönelik öneriler, ikincisi ise iletişim fakültesi öğrencilerinin mahalli gazete ve televizyonlar ile KOBİ'lerde bir yıllık staj yapmasına yönelik öneri yer alıyor."

Kitabı 'Bugün ne haber yapmalıyım?' sorusuna cevap olarak yazdığını dile getiren Arslan, 'Ne Haber'in, pratik bilgileri ve habere ilişkin soruları anlatan bir kitap olduğunu sözlerine ekledi.