Televizyon
07 Şub 2024 09:44 Son Güncelleme: 07 Şub 2024 09:58

O mehir isteği Esra Erol'u şoke etti: '4 villa, 50 milyon TL, 10 kg altın'

Esra Erol'un programına çıkan Elif isimli genç kadın, 16 yaşındayken "Evleneceğiz" vaadiyle kandırıldığını belirterek söz verilen "4 villa, 50 milyon TL para ve 10 kg altın" vaadinin yerine getirilmemesinden şikayet etti. Esra Erol o mehir isteği karşısında şoke oldu.

Atv ekranlarında yayınlanan 'Esra Erol'da' programına geçtiğimiz hafta başvuran bir kadın, kendisi 16 yaşındayken o zaman 40 yaşında olan Hüseyin Başkaya tarafından evlilik vaadiyle kandırıldığını iddia etti. Şu an 18 yaşında olan Elif isimli genç kadın, evlilik vaadiyle verilen sözlerin tutulmadığını öne sürerek şikayet etti. Kendisinden 24 yaş büyük olan Hüseyin Başkaya'nın 4 villa, 50 milyon TL ve 10 kilogram altın' olarak da mehir sözü verdiğini söyleyen kadın, Esra Erol'u da şaşırttı. Kadının "Zaten böyle söylüyor söylüyor, sözünü tutmuyor." ifadelerini kullandı.

MEHİR NEDİR

Mehir, mehr veya mihr İslam hukukunda erkeğin evlenirken kadına verdiği veya vermeyi taahhüt ettiği para, mal veya menfaat hediyesidir. Mehir, kadının mal varlığına dâhil olur ve üzerinde dilediği tasarrufta bulunabilir. Ehl-i Sünnet'in ameldeki dört mezhebinde de kabul edilmiştir.