Gündem
24 Haz 2010 17:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:24

GELENEKSEL ''YILIN KEÇİSİ'' ÖDÜLÜ BU YIL KİMLERE GİTTİ?

Ölüdeniz Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yılın keçileri belirlendi..

Fethiye’nin Ölüdeniz beldesinde bu yıl yedincisi düzenlenen Ölüdeniz Kültür ve Sanat Festivali, tiyatrocu Müjdat Gezen ve yazar Banu Avar’ı yılın keçisi seçti

Kültür ve Sanat Festivali kapsamında her yıl geleneksel olarak verilen Yılın Keçisi ödülünün bu yılki sahipleri belli oldu. Festival komitesi bu yıl tiyatrocu Müjdat Gezen ve gazeteci yazar Banu Avar’ı yılın keçisi seçti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Yılın Keçisi ödüllerinin 7 yıldır geleneksel olarak verildiğini belirtti. Festival komitesinin Müjdat Gezen’i 50 yıllık sanat yaşamında ilkelerinden taviz vermediği ve açtığı tiyatro okulu ile yüzlerce öğrenciye tiyatroyu sevdirdiği için bu ödüle layık gördüğünü söyledi.

Gazeteci Banu Avar’ın ise Cumhuriyet kazanımlarına ve değerlerine bağlı yurtsever duruşları ile Yılın Keçisi seçildiğini anlatan Yılmaz, festival komitesinin daha önce de İlhan Selçuk, Türkan Saylan, Fatih Terim ve Uğur Dündar gibi isimlere bu ödülü verdiğini hatırlattı.

FESTİVAL 1 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR
Ölüdeniz Belediyesi tarafından organize edilen Kültür ve Sanat Festivali, 01-04 Temmuz 2010 tarihleri arasında Ölüdeniz beldesinde yapılacak.

Hisarönü Mahallesi’nde turistlerin de katılacağı karnaval yürüyüşü ile başlayacak olan festival kapsamında, Sunay Akın, Meltem Vural, Mehmet Faraç, Ümit Zileli, Banu Avar gibi yazarlar söyleşi yapıp kitaplarını imzalayacak.

Ayrıca Canan Başkaya, Kurtalan Ekspres ve Neşe Karaböcek de festival kapsamında ücretsiz halk konserleri verecek.