Televizyon
28 Eyl 2013 18:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:40

GELEN GİDENİ ARATIR MI ŞU YALAN DÜNYA'DA

Komedi dizilerinin "amiral gemisi" Yalan Dünya'nın yeni sezonu yeni oyuncularla başladı. Bu yıl gülecek miyiz? Murat Tolga Şen, sezon başlangıcını yazıyor.

Cuma akşamları haftasonu çalışmayanlar için baldır, candır. Ertesi gün tatildir, geç yatılabilir, yatıp yuvarlanılabilinir. Cumaların ayrı bir anlamı da vardır ayrıca, dizi müdavimlerinin gülmek, eğlenmek için beklediği gündür, Yalan Dünya günüdür.

Yalan Dünya yeni sezonunu dün akşam başlattı. Tatilden dönen Kocabaş ailesini evde Dilber hala karşıladı.

Bu sezon diziden bir isim çıktı, Açılay rolündeki Nihal Yalçın. Diziden ayrılacağı haberini Twitter sayfasından duyuran Yalçın’ı ayrıca beğenirdim, onu özleyeceğim.

Yönetmen Tufan rolündeki Tuna Orhan da diziden ayrılan diğer isimdi aslında, Yüksek Giriş dizisine de girince yapımcı şirketin itirazı üzerine her iki dizide oynayamayacağı için Yalan Dünya’dan ayrılmıştı. Yaz dizisi olarak yayına başlayan Yüksek Giriş de yayından kalktı. Onun 3 günlük ömrü üzerine ilk bölümünü izler izlemez bir yazı kaleme almıştım, tahminimin ötesinde bir şey olmadı. Bu akşam karşımda Yönetmen Orhan’ı görünce birden hem şaşırdım, hem de sevindim. Gülse Birsel gidene niye gittin demez. Dönene de kapısı açıktır, kin tutmaz. Üstelik daha fazla ücret karşılığında diğer diziye geçmişti Tuna Orhan.

Diziye giriş çıkışlarla ilgili iki de espri vardı Fırat’ın Yazgısı dizi setinde. Yönetmen Tufan’ın ’’ben hangi dizideyim yahu’’ ve Zahter’i oynayan Açılay’la ilgili olarak ’’Açılay geçen sezonun sonunda çıktı ya hocam’’ esprileriydi, çok iyiydi. Yeni Zahter de lepiska saçlarıyla Ahmet (Olgun Şimşek) olmuş, ona da çok güldüm.

Dizinin iki bomba ismi var bu sezon. Deniz’in anne ve babası rolünde, Avrupa Yakası’ndan bu yana transfer olmuş Hümeyra ve Rutkay Aziz. Aslında bu muhteşem iki ismin sahneye çıkışının şaşalı, ışıklı, çok sesli olmasını beklemiştim, her şey sakindi.

Nurhayat’la Emir’in, Deniz’le Rıza’nın aşkları gizli gizli devam ederken, Tülay Selahattin’in yalanlarından habersiz, Gülistan hamile, benim favorim Zerrin’in başı eve gelen icra kağıdıyla dertte. Zerrin rolüyle Derya Karadaş harikalar yaratıyor yine, dizi tarihinin en müthiş yükselişi!

Yalan Dünya ilk başladığında, Gülse Birsel’in ince zekasından çıkan ince esprilerine alışık olduğumuzdan zaten gülme garantili olduğunun farkındaydık dizinin. Karakterler üzerine kurulu olan dizinin her kahramanı ayrı iyi, ayrı komik.

Yalnız şöyle de bir durum var ki Yalan Dünya’nın başına da diğer komedi dizilerinin başına gelen şey oldu. Konu olduğu yerde dururken mevzular kahramanlar etrafında dönmeye devam etti ve espriler bir müddet sonra hep aynı şekilde sunulduğundan sıkıcılaştı. Bu sezon da bir önceki dizisi Avrupa Yakası’ndan iki bilindik ismi alması ’kurtarıcı’ olacaktı belki ama pek bir artı sağlamadı sanki. Gülse Birsel’in esprileri kendini tekrarlamaya devam ediyor.

Yine de her ne olursa olsun Yalan Dünya’nın müdavimleri izlemeye devam edeceklerdir. Açılay’ın gitmesi hiç iyi olmadı ama en azından Zerrin var!

MURAT TOLGA ŞEN / murattolga@gmail.com