Gündem
05 Nis 2024 12:16 Son Güncelleme: 05 Nis 2024 12:31

Gece kulübü faciasıyla ilgili şok iddia! Fotoğraflar photoshoplu!

İBB eski meclis üyelerinden Hüseyin Sağ, Beşiktaş’ta 29 kişinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili şok bir iddiada bulundu. Sağ, ‘Geçici ruhsat için hazırlanan dosyaya konulan fotoğrafların photoshoplu. Örneğin yangın çıkışı yoksa photoshopla yangın çıkışı ekleniyor. Memurlar bu fotoğrafların orjinal olmadığını bile bile alıyorlar. Sıkıntılı işletmelerde izlenen yöntemler genelde bunlar’ diye konuştu…

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Kaçak yapılaşmayla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde verdiği soru önergeleri ve açtığı davalarla tanınan Hüseyin Sağ, Beşiktaş Gayrettepe’de 29 kişinin geçi şekilde hayatını kaybettiği yangınla ilgili olarak şok iddialarda bulundu. İşte İBB eski meclis üyesi Hüseyin Sağ’ın çok konuşulacak o iddiaları:

PHOTOSHOPLU OLDUĞUNU BİLE BİLE ALIYORLAR

‘Ruhsat ve iskan başvurularında izlenen yöntem hep aynıdır. Önce usulüne göre fotoğraflar çekilir. Sonra çekilen o fotoğraflara photoshop yapılır. Usule göre hazırlanan fotoğraflar dosyaya konulur. Ve finalde çok istenilen ruhsat ve iskana böyle kavuşulur. Gayrettepe’deki gece kulübündeki dosyada da aynı durum söz konusu. Memurlar kendilerini kurtarmak için o fotoğrafların photoshoplu olduğunu bile bile ‘Uygundur’ diyorlar. Kendisini garantiye almak için bunu yapıyorlar. Bazı memurlar mekan sahiplerine . ‘Biz gelirken böyle olsun. Biz gittikten sonra eski haline getirirsiniz’ diye neler yapılması gerektiğini söylüyorlar. Örneğin bir işletmede tuvalet veya yangın çıkışı yok. Photoshopla oraya tuvalet ve yangın çıkışı ekleniyor. İstanbul’da çoğu ruhsat böyle alınıyor. Mekanın gerçek haliyle dosyasındaki fotoğraflar birbirini tutmaz. Bu kanayan yaradır. Bu kadar büyük alanı ruhsat verilme şansı yok. Mekanı küçük olarak gösteriyorlar. Bunu da photoshopla yapıyorlar.. Nüfus yoğunluğunun çok olduğu illerde disko, bar, karaoke ve benzerleri yerlerin hepsi böyle. Valilik belediyelerden bağımsız bir kurum kurulmalı. Her ilçeye özel tek tek kontrol edilmeli.

RUHSAT VERİLMEMELİ, MÜHÜRLENMELİYDİ

Burası 2018 yılında Beşiktaş Belediyesi tarafından yenilenmiş. İşletme sahipleri, tapu sahiplerine kira ödüyormuş. Bunların çoğunun kayıtları yok. Bu işletmeler ağırlıklı bodrum katlarına yapılıyor -1 , - 2 ya da sıfır kotunda ortak alanlar kiraya verilemez. İskan edilemez.. Bina 1987 yılında yapılmış. Deprem yönetmeliği 1998 yılında çıktı. Ardından 1999 Marmara depremi gerçekleşti. Bu depremle birlikte yönetmelik güncelleşti. Dolayısıyla burasının depreme karşı dayanıklı olması imkansız. Statik açıdan uygun olması zordur. Bu nedenlerle ruhsat yenilenmemeliydi. Kaldırıma taşan işletmeler var. Binaya yeni giriş açılmış. Dolayısıyla sonradan yapılan bu işlemler mühürlenme nedenidir. Dolayısıyla bu işletmeye ruhsat verilmesi yerine mühürlenmesi gerekiyordu’ diye konuştu.

SERMAYESİ 1 MİLYON!

4 Mayıs 2018 yılında İstanbul Ticaret Odası’na kaydı yapılan Three Brothers Turizm Organizasyon isimli şirketin sermayesi bir milyon lira gözüküyor. Faaliyet alanı ‘Gazino, gece kulübü, taverna, diskotek, kokteyl salonları, vb. yerlerde içecek sunum faaliyetleri’ olan şirketin yeni yönetimi Mehmet Menduh Ceylan ve Fatma Dörtgül’den oluşuyor. Firmanın eski yönetiminde bulunan ve Sarallar operasyonunda gözaltına alınan Bahadır Tansuk’un görev süresi ise 3 Şubat 2023 tarihinde sona erdiği görülüyor. Firmanın eski yönetiminde olan diğer isimler ise Berna Çaltepe ve Ömer Faruk Tansarıkaya..