Televizyon
04 Kas 2023 14:57 Son Güncelleme: 04 Kas 2023 14:59

Gazze'deki acıyı dünyaya haykırdı! Eski bakan canlı yayında hüngür hüngür ağladı

Sanatçı Emel, ‘Filistin’de Doğdum’ şarkısını canlı olarak söyledi. Şarkı esnasında Ekonomiden Sorumlu Eski Devlet Bakanı Masum Türker ağladı.

Arap dünyasının yakından tanıdığı Emel Mathlouthi, CNN Türk'te Akıl Çemberi programına konuk oldu. Sanatçı, Filistin için yazdığı şarkısını canlı yayında seslendirdi. Ekonomiden Sorumlu Eski Devlet Bakanı Masum Türker yayın sırasında ağladı. 

Tunuslu şarkıcı Emel Mathlouthi İsrail’in Filistin’i işgaline tepki gösterdi ve “ABD… Kimse ve hiçbir ülke bir şey yapmıyor. Herkes izliyor. Benim yapabildiğim tek şey de Gazze hakkında konuşmaya devam etmek ve sesli şekilde şunu söylüyorum; bu bir işgal, bu bir savaş değil. İşgal edilen ile işgal arasında. Bu şarkıyı Arapça söylemek önemliydi. Bu kalpten gelen bir şeyle ilgili. Kalbin kendini en dürüst, en otantik şekilde ifade etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu da Arapça. Filistin acısı Arapça. Arapça'nın gösterilmesi önemliydi. Dilimizle gurur duyuyorum. Mesajlarımızı Arapça vermek gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜRLER...'
Sanatçı, Türkiye'nin Filistin'e desteği hakkında konuştu ve “Türkiye’ye teşekkürler. Türkiye halkının Filistin hakkında çok duygulu çok istekli olduğunu biliyorum. Benim Türkiye’deki dinleyicilerimde her zaman biliyorum ki Türkiye’nin kalbi insanların kalbi doğru yerde” sözlerini kullandı.

Şarkıcı ABD’nin başkenti Washington’daki Filistin’e destek yürüyüşünün önemine vurgu yaparak “Washington’da bu cumartesi bir yürüyüş olacak, bunun Filistin için en önemli protesto olacağını düşünüyorum. Umarım bu insanların baskısı gittikçe artar ve umarım siyasetçiler dinler” dedi.