Gündem
14 Oca 2009 11:31 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:29

GAZETEYE KESERLİ SOPALI BASKIN!.. SALDIRGANLAR ARASINDA TANIDIK BİR İSİM DE VAR!..

15-20 kişilik bir grup gazetenin sahibini, genel yayın yönetmenini ve bir köşe yazarını darp etti.

BURSA'da, ellerinde keser ve sopalarla yerel bir gazetenin matbaasını basan 15- 20 kişilik grup, gazetenin sahibini, genel yayın yönetmenini ve bir köşe yazarını darp etti. Saldırganlar arasında daha önce gazetede çıkan bir köşe yazısına kızan AKP Yıldırım İlçe Belediye Başkan Aday Adayı Kenan Menteşe'nin kardeşinin de olduğunu ileri sürüldü.

Olay, bugün akşam saatlerinde Gazcılar Mahallesi'nde meydana geldi. Ellerinde keser ve sopalarla Yerel `Bursa Gündem Gazetesi'nin matbaasına gelen 15- 20 kişilik grup, hiçbir gerekçe göstermeden gazetenin sahibi 50 yaşındaki Neşet Öner, genel yayın yönetmeni 52 yaşındaki Şükrü Öner ve köşe yazarı 55 yaşındaki Orhan Kaplan'a saldırdı. Yaklaşık 10 dakika süren arbede sırasında gazeteciler, vücutlarının çeşitli yerlerine aldıkları darbelerle yaralandı. Gazetecilerin polise haber verdiklerini söylemeleri üzerine saldırganlar olay yerinden kaçtı. Yaralılar, olay yerine çarılan ambulansla kaldırıldıkları Muradiye Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Şükrü Öner, saldırıyı, yaklaşık iki ay önce gazetede çıkan bir köşe yazısına kızan AKP Yıldırım İlçe Belediye Başkan Aday Adayı Kenan Menteşe'nin kardeşi Hakan Menteşe'nin de aralarında bulunduğu 15- 20 kişilik bir grubun gerçekleştirdiğini iddia etti. Yapılan saldırıyı talihsizlik olarak nitelendiren Şükrü Öner, "Biz yanlış bir şey yapmadık, ancak yanlış bir haber yapılsa dahi bunun cezasını vermek mahkemelerin görevidir" dedi.

Gazete sahibi Neşet Öner ise baskıya girdikleri sırada matbaaya gelen grubun, hiçbir gerekçe göstermeden kendilerine saldırdığını söyledi. Gruptakilerle konuşmaya çalıştıklarını ancak başarılı olamadıklarını belirten Öner, "Ellerindeki keserler ve sopalarla bize yaklaşık on dakika saldırdılar. Polisi aradığımızı duyunca da olay yerinden kaçtılar" dedi.

Gazetecilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.