Medya
14 Kas 2010 09:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:47

''GAZETENİZE VE TÜRK BASININA YAKIŞMIYORSUNUZ! İSTİFA ETMENİZ YERİNDE OLUR!''

Bedri Baykam'dan kendisi hakkında "sokak hatibi", "herşeye maydanoz ressam" gibi kavramları kullanan Hakkı Devrim'e istifa çağrısı!

Ressam ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Bedri Baykam, Radikal Gazetesi yazarı Hakkı Devrim’e çok sert bir e-mail attı. İki isim arasında çıkan polemiğin nedeni ise; Hakkı Devrim’in 12 Kasım tarihli yazısında Bedri Baykam için kullandığı sözlerdi.

Hakkı Devrim Radikal’deki yazısında, CNN Türk’te Atatürk’ün tartışıldığı Tarafsız Bölge programına konuk olan Baykam’la ilgili "her şeye maydanoz ressam" ve "sokak hatibi" sıfatlarını kullanmıştı.

İşte Bedri Baykam bu yazıya yanıtını kişisel web sayfalarında da yayınladı.

İşte çok tartışma yaratacak o e-mail:


"Sayın Hakkı Devrim,

Artık gelenekselleşmiş bir şekilde bana olan çağ dışı ve yıllardır sürdürdüğünüz sapkın takıntınızla Radikal’de aleyhime karalamalarla dolu yazınızı esef ile okudum. Hiçbir somut gerekçe ve örnek vermeden, utanmadan kendi seviyenizi yerlerde süründürerek bana "her şeye maydanoz ressam Bedri Bey biraderimiz" "sokak hatibi" deme küstahlığında bulunabiliyorsunuz. Çünkü herhalde sizin için yaşlı olmanız, gerektiği kadar koruyucu bir kalkan ve yorgun aklınıza uyarak ağzınıza gelen her patavatsızlığı ve terbiyesizliği işinize geldiği gibi gazete köşenizden kusabileceğinizi sanıyorsunuz. Sizi benimle böyle konuşmaktan men ederim ve haddinizi bildirmek temsil ettiğim kurumların ve sıfatlarımın kaçınılmaz bir gereğidir. Sizin Türkiye’nin en büyük Sanatçı Derneği’nin Başkanı olan Uluslararası bir sanatçıya, 33 yıldır binlerce makale ve 23 kitap yazmış bir yazara, Türkiye’nin en büyük sol oluşumu Cumhuriyet Halk Partisinde (CHP) Parti Meclisi Üyeliği yapmış, Genel Başkan adayı olmuş bir eylemci aydına bu seviyesizlikte hitap etme hakkınız yoktur. Bana yapacağınız bir eleştiri varsa müzevirciliğinizle kitaplarımda mantık hatası, bilgi hatası, çelişki veya başka "fauller" arayın, kötü ruhunuzu o şekilde tatmin edin. Anlamsız, zavallı, seviyesiz sataşmalarla tatmin olmaya çalışmayın. Entellektüel bir düzey üstüne imajını kurmak isteyen bir gazeteye hiç yakışmıyorsunuz. Yurdun her yerinde Atatürkçü aydınların her an her gün nasıl bana teşekkür ettiklerini ve yobazlara karşı yıllardır verdiğim mücadeleye karşı nasıl sevgi ve şükran dolu sözlerle beni desteklediklerini dar vizyonunuz tabii ki algılayamaz. Sizin kendi gündeminizde yalnız 10 yıldır sürdürdüğünüz köşe yazarlığınızda ilgilendiğiniz magazinel konular çerçevesinde tabii ki bu konularla hiçbir ilişkiniz olmaması gayet normal; çünkü siz Atatürkçülüğü en büyük tehlikelere karşın savunmak yerine, dedikodu yazarlığı ve televizyon komedi programı muhtarlığı yapmayı tercih etmiş bir insansınız. Ne benim ne aydın Türkiye’nin, ne Atatürkçülüğün önünde daha fazla gölge etmeyin ve tekrar ediyorum haddinizi bilin.
Gazetenize ve Türk basınına yakışmıyorsunuz... İstifa etmeniz yerinde olur!

Bedri Baykam"