Gündem
15 Nis 2011 16:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:14

GAZETELERDEN BİR HAFTALIK "3.SAYFA" RİCASI!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, basın yayın kuruluşlarının temsilcilerinden ilginç bir ricada bulundu!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, basın yayın kuruluşlarının temsilcilerinden, gazetelerinin üçüncü sayfalarını bir haftalığına merhamet sayfalarına dönüştürmelerini rica etti.

Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenen "Hazreti Peygamber ve Merhamet Eğitimi" konulu sempozyum, Kocatepe Camisi Konferans Salonu’nda başladı.

Sempozyumun başında, Hacı Bayram Camisi İmam Hatibi Yunus Kaçan tarafından Kur’an okundu ve merhameti konu alan sinevizyon gösterisi sunuldu.

Sempozyumun açılışında konuşan Görmez, katılanları "Kutlu Doğumunuz Mübarek Olsun" sözleriyle selamlayarak, salonda çoğunluğun kadınlardan oluştuğunu ve kadınlara merhameti anlatmaktan ziyade merhametsizliği anlatmanın daha zor olduğunu dile getirdi.

Basın yayın kuruluşlarına da bizzat kendi imzasıyla mektup gönderildiğini belirten Görmez, kendilerinden Kutlu Doğum Haftası’nda merhamet konusuna önem vermelerini istediklerini anlattı. Görmez, "Tüm basın yayın kuruluşlarından, temsilcilerinden bir ricam var. Gazetelerinin 3. sayfalarını bir haftalığına merhamet sayfalarına dönüştürsünler lütfen" dedi.