Gündem
22 Kas 2013 15:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:46

Gazetecinin sorusuna Putin'in verdiği cevap kahkahalar attırdı!

Başbakan Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Erdoğan, dün Rusya'da kefaletle serbest bırakılan Greenpeace üyesi Gizem Akhan'la ilgili soruyu yanıtlamadan önce Putin'in yaptığı espri güne damgasını vurdu
 
Türkiye-Rusya 4'üncü Üst Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısı Erdoğan ile Putin başkanlığında St. Petersburg'da yapıldı. Toplantının ardından iki lider baş başa görüştü. Bu görüşmenin ardından da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ortak basın toplantısı düzenledi. 
 
Erdoğan ve Putin'in ikili görüşme sonrası düzenlediği ortak basın toplantısından satır başları:
 
ERDOĞAN'A SORU:
 
Greenpeace eylemcisi Gizem Akhan’ın durumun konuşma fırsatınız oldu mu? Kendisi kefaletle serbest bırakıldı ama diğer dava devam ediyor. Rusya’ya çıkış yasağı yoksa beraberinizde Gizem Akhan’ı da götürür müsünüz Türkiye’ye?
 
Putin:
 
Sayın Başbakan eşiyle buraya geldi. Nasıl götürebilir, nasıl bir soru soruyorsunuz? (GÜLÜŞMELER...)
 
Erdoğan:
 
Sayın Başkan ile bu konuyu görüştük. Bana göre kefaletle zaten şu an bırakılmış olması önemlidir. Yargı süreci devam etmektedir. Ama demir parmaklıkların arkasından çıkmak çok çok önemlidir. Özgürlüğün tadını bilenlerdenim.
 
Putin:
 
Sayın Başbakan bu konuyu gündeme getirdi. Rusya Federasyonu siyasi yönetiminin bu sürece girmesi söz konusu değil. Fakat bazı yargı prosedürleri de var. Bu işin hukuki yönüne bizim karışmamız söz konusu olmaz. Kimsenin durumunu kötüleştirmek, tutuklamak gibi bir isteğimiz yoktur. Ve herkes ondan sonra da Türkiye’de de devam eden projeler konusunda da çalışacak onlar, yakın zamanda.