Gündem
17 Kas 2014 12:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:55

Gazetecilerin manşet hikayeleri kitap oluyor!

Son 3 yıldır '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' için kültürel projelere imza atan Ümraniye Belediyesi, bu yıl gazetecilerin meslek hayatlarında unutamadıkları manşetlerin hikayesini gazete küpürleri ile derleyip kitap haline getiriyor.

Gazetecilik ilginç bir meslek.  Gazetecilik mesleğinde uzun yıllarını veren de,  bir kaç ay önce başlamış olan da,   unutumayacağı bir çok anı edinir. Bir çok ilke bu meslekte tanık olur. Gazeteciler arasında askerlik anıları bir kenara,  haber anıları bitmez  tükenmez bir sohbet vesilesidir.

'Gazetecilerin Zor Anları', 'Unutulur Gibi Değildi'  projelerinin ardından, bu yıl 'Manşetin Hikayesi' yine meslekte eski yeni bir çok gazetecinin içinde bulunmak isteyeceği bir eser olacak. Gazetecilik mesleğine hevesli bir çok gence, gazeteciliğin gerçekte nasıl bir meslek olduğuna ilişkin temel bir kaynak olacak. 

Kitapta yer almak isteyen gazeteciler için son tarih 15 Aralık 2014. Manşet haberlerinin hikayesi ve gazete küpürleri için gönderim adresi:  mansetinhikayesi@gmail.com