Gündem
22 Tem 2011 00:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:36

GAZETECİLERE MÜJDE! BAYRAM GAZETESİ SON AŞAMADA!

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, bayram gazetesinin son aşamaya geldiğini bildirdi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, bütün azınlık gazetelerinin yöneticileri ile toplantı yapacaklarını ve sorunlarını dinleyeceklerini söyledi.
Atalay, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Ata'yı ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Kars, Ardahan ve Artvin'de özellikle yerel basının sorunlarını yerinde tespit etmek için çalışma yürüttüklerini, Trabzon'da da bu konuda çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Bayram gazetesi için çalışmaların son aşamaya geldiğini ifade eden Atalay, ''Bayram gazetesi konusunda çok ciddi çalışmalar yaptık. Ramazan Bayramı'ndan itibaren bayram gazetesi çıkabilir. Böylelikle gazeteci arkadaşlarımız dini bayramlarda tatil yapma imkanı bulabilecekler'' dedi.
Atalay, gazetecilerin ucuz ve kendilerine uygun konut sahibi olmaları konusunda da çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

 
AZINLIK GAZETELERİ

Atalay, Türkiye'de yayınlanan azınlık gazeteleriyle ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:
''Ülkede yayınlanan tek sayfalık bir teksir kağıdına bile destek olacağız. Ülkemizde azınlık gazeteleri, kendi toplumlarına çok ciddi katkılar sağlıyorlar. Ayrıca bu gazeteler köprü konumunda bulunuyorlar. Bu gazeteleri çıkaranlar bizim vatandaşlarımız ve ülkelerini seviyorlar. Kurum olarak azınlık gazeteleriyle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Önümüzdeki hafta bütün azınlık gazetelerinin yöneticileriyle bir toplantı yapacağız. Bu toplantıda sorunlarını dinleyeceğiz ve sorunlara çözüm yolları bulmaya çalışacağız.''

DÜNYA GENÇLİK OLİMPİYATLARI
Mehmet Atalay, Trabzon'da bu hafta sonundan itibaren Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın yapılmaya başlanacağını anımsatarak, olimpiyatların Trabzon'a ve Türkiye'ye çok şeyler kazandıracağını söyledi.
Trabzon'un olimpiyatlara hazır olduğunu belirten Atalay, şunları kaydetti:

''Trabzon, Türkiye bir takım olarak bu organizasyonu gerçekleştirecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Trabzon'da yapılan tesisler dünyanın en modern tesisleri arasında yer alıyor. Dünyanın karşısına tam bir olimpiyat ciddiyeti ile çıkacağız. Trabzon, tesisleriyle Dünya Gençlik Olimpiyatları'nı da çok rahatlıkla yapabilir. Trabzon, şimdiden Dünya Gençlik Olimpiyatları'na aday olmalıdır.'' 
AA