Gündem
10 Ara 2014 17:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:58

Gazeteciler saldırıya uğradı, meslektaşları kınadı!

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD), Mersin’de İHA muhabirine yapılan maganda saldırısını kınadı.

Geçen Pazartesi günü Antalya'da meydana gelen olayda Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne giden İHA Antalya Haber Müdürü ve EMD (Ekonomi Muhabirleri Derneği) üyesi Sabri Çağlar ile muahbir Alparslan Çınar otopark görevlilerinin saldırısına uğradı.

Sabri Çağlar'ın kolunda kırık tespit edildi ve alçıya alındı.

EMD bu olayı kınayan bir basın açıklaması yayınladı. Dernek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne haber amacıyla giden İHA Antalya Haber Müdürü ve EMD Üyesi Sabri Çağlar ile muhabir Alparslan Çınar otopark görevlisinin hakaret ve saldırısına maruz kalmıştır. Olayda Sabri Çağlar'ın kolunda kırık tespit edilerek alçıya alınmıştır. Kamuyu doğru bilgilendirme görevini yerine getirmeye çalışan meslektaşlarımıza yönelik saldırılar maalesef giderek artmaktadır.

Basına saldırı sistematik hale gelmiş, hemen hemen her gün bir meslektaşımızın saldırıya uğradığı haberleri rutin hal almıştır. Basın kamu adına görev yapar, halkın haber alma hakkı ancak haber verme hakkının korunmasıyla mümkün olacaktır. Özgürlük ve demokrasi kavramları ancak özgür bir basın ile var olabilir.

Ayrıca böyle üzücü bir olayın Akdeniz Üniversitesi sınırlarında yaşanması da ayrı kaygı verici bir durumdur. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü'nün bu konuda duyarlı davranacağına inanıyor, sorumlularla ilgili gereken tedbirleri alacağını umuyoruz.