Gündem
16 Eyl 2010 19:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:37

GAZETECİLER MAVİ MARMARA'DA KAPTIRDIKLARI MAKİNELERİNE KAVUŞUYOR!

İsrail ordusu, Mavi Marmara'ya düzenlediği operasyon sırasında el koyduğu, malzemeleri teslim ediyor

İsrail ordusu, Mavi Marmara gemisine 31 Mayıs’ta düzenlenen operasyon sırasında el koyduğu, gemide bulunan basın mensuplarına ait fotoğraf makinaları, kameralar ve diğer ekipmanları, İsrail Gazeteciler Derneği’ne teslim etti.

200 dolayındaki basın ekipmanı, İsrail Basın-Yayın Kurumu’nun Kudüs’teki binasının bir salonunda gazetecilere gösterilirken, İsrail Gazeteciler Derneği Başkanı Dani Zaken, ordunun kendilerine teslim ettiği makinaların sahipleri tarafından alınabileceğini belirtti.

Zaken, İsrail ordusu kendilerine ne teslim ettiyse onları aldıklarını ifade edip, bunlar arasında sivillere ait olan bazı fotoğraf makinalarının da bulunduğunu bildirdi.
Türkiye Gazeteciler Sendikası ile konuyla ilgili irtibat halinde olduklarını belirten Zaken, isteyen gazetecilerin seri numaralarıyla başvurup, ellerinde bulunan fotoğraf makinası ve ekipmanları alabileceklerini söyledi. Zaken, ulaşamayanlara da ekipmanları kendilerinin göndermeye çalışacaklarını kaydetti.

Kendilerinin bu işte sadece aracı olduklarını belirten Zaken, alınan ekipmanlarda bir hasar bulunması halinde, bunun için basın mensuplarının ilgili mercilere gereken şikayette bulunabileceklerini söyledi.
ETİKETLER
#mavi marmara