Gündem
21 Haz 2010 15:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:24

GAZETECİLER FEDERASYONUNDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel'den Selçuk için başsağlığı mesajı

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi ve başyazarı İlhan Selçuk'un yaşamını yitirmesinin, Türk basını için büyük kayıp olduğunu bildirdi.

Sertel, yayımladığı başsağlığı mesajında, ''Türkiye Cumhuriyetinin demokrasi, insan hak ve özgürlüklerinin savunucusu, eğilmeyen, bükülmeyen kalemini, çok değerli bir gazeteciyi yitirmenin üzüntüsünü yaşadığını'' ifade etti.

Sertel, mesajında şunları kaydetti:

''Yazdığı, düşündüğü, ezilenlerin safında yerini aldığı için darbelerde gözaltına alınan, sorgulanan, işkence gören ancak çağdaş Türkiye çizgisinden, demokrasiden asla ödün vermeyen İlhan Selçuk'un yaşamını yitirmesi, Türk basını için büyük kayıp olmuştur. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri olarak, basınımıza uzun yıllar hizmet veren, önderlik eden gazeteci İlhan Selçuk'a Tanrı'dan rahmet, geride kalan ailesine, yakınlarına, Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarına, Türk basın camiasına ve gazeteci dostlarına baş sağlığı diliyoruz.''