Gündem
24 Şub 2012 16:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:22

GAZETECİLER CEMİYETİ ÜYELERİNE YÜZLER VE İSİMLER EĞİTİMİ!

Yeni Asır İK yazarı ve Ege Üniversitesi öğretim görevlisi Ahmet Veli Olgundeniz, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) üyelerine “Yüzler ve İsimler” adlı özel bir eğitim verdi.

İGC Basın Lokali’nde gerçekleştirilen ve 3 saat süren eğitime, Başkan Atilla Sertel, yönetim kurulu ve Cemiyet üyeleri katıldı.  Olgundeniz, Düğmeleme Tekniği adını verdiği uygulamalı eğitimde interaktif sunumlar ve uygulamalarla kişi adlarını hafızada tutmayla ilgili önemli ipuçları verdi.

İhtiyaç duyulan en önemli yeteneklerden birinin de insanların isimlerini hafızada tutabilme olduğunu belirten Olgundeniz, “İnsanlara ismiyle hitap etmeniz, o kişiye değer verdiğinizi gösterir ve onun size karşı olan sevgi ve saygısını artırır. Dolaysıyla insan ilişkilerimizde başarı için iyi bir isim hafızasının varlığı şarttır. Çünkü bir insanı kazanmanın en kolay yolu onun ismini bilmek ve önemli olduğunu hissettirmektir, tarih boyunca siyasetçiler bu taktik sayesinde etraflarında kendilerine destek veren insanlar toplamışlardır” diye konuştu. 

“DİKKATİNİZİ VERİN”

Sadece odaklanma ile insanların birçok şeyi başarabildiğini belirten Veli Olgundeniz, şöyle konuştu:“Birisiyle tanıştığınızda tüm dikkatinizi ona verin, mutlaka gözünün içine bakın. Kişinin adını doğru ve tam duyduğunuzdan emin olun ve gerekirse bir iki kez tekrar edin. Yüzüne dikkatli bakın ve farklı bir özellik keşfetmeye çalışın. Bazı isimler aklımızda hemen bir şey çağrıştırmayabilir. O nedenle isimlere veya kişilere kendinize göre çeşitli anlamlar yükleyin, benzetmeler yapın. Bütün bu bilgileri beynimize kaydederken görsel olarak kaydetmeli ve sonra mutlaka tekrar etmeliyiz.”

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel de Cemiyetin sosyal etkinlikleri kapsamında üyelere yönelik kişisel gelişim eğitimlerin devam edeceğini söyledi. Sertel, eğitimin ardından Yeni Asır İK yazarı ve Ege Üniversitesi öğretim görevlisi Ahmet Veli Olgundeniz’e Hasan Tahsin heykelciği takdim etti.