Gündem
16 Şub 2012 15:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:20

GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANINA AĞIR SUÇLAMA!

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı 'kalpazanlık' yaptığı iddiasıyla tutuklandı.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Sabri Kocaman 'kalpazanlık' yaptığı iddiasıyla tutuklandı.

Kocaman’ın başını teknik takibe takılan şifreli konuşmaları yaktı. Hatay- Gaziantep bağlantılı çetenin iç karışıklığı fırsat bilerek Suriye’ye 5 milyon 581 TL değerinde sahte lira sürmeyi planladığı saptandı. Matbaasında 229 bin adet Suriye lirası ele geçirilen zanlı ise “Bu paraları düğünlerde havaya saçmak için bastım” dedi.

DİNLEMEYE DÜŞTÜ

Gaziantep polisi, uyuşturucu ticareti yaptığı istihbaratını aldığı taksici Mehmet Ç.’nin telefonlarını dinlemeye aldı. Ancak teknik takibe uyuşturucu ticareti değil kalpazanlık takıldı. Polis,Hatay Reyhanlı’dan sahte Suriye liralarını almak için Gaziantep’e gelen Mehmet C. ileHüseyin Ş.’yi fiziki takibe aldı. Planlı çalışmada sahte para işini işsiz olanMehmet A.U.’nun organize ettiği belirlendi. Mehmet Ç. ile buluşup sahte binlik banknotları alanHüseyin Ş. ileMehmet C.’nin içinde bulunduğu06YIT 74 plakalı özel araca Antep çıkışında baskın yapıldı.Operasyonda araç içinde 2 bin 753 adet sahte Suriye Lirası ileHüseyin Ş.’nin üzerinden iki adet sahte 100’lük ABD Doları ele geçirildi. Soruşturmada sahte Suriye liralarının eski Belediye Caddesi’ndeki Ensar adlımatbaada basıldığı anlaşıldı. PolisinSeçkinK.’nin sahibi olduğu matbaaya yaptığı operasyonda ise 229 bin 797 adet biner banknotluk sahte Suriye Lirası ele geçirildi.

MİSAFİRLER GELDİ Mİ?

Kalpazan çetesini organize eden Mehmet A.U.’nun dinlenen telefonuna ilginç bir isim takıldı. Uyuşturucu kaçakçısıMehmet Ali Yaprak’ınMeclis Susurluk Komisyonu’na verdiği ifadesinde ismi geçen Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Sabri Kocaman’ın Mehmet A.U. ile yaptığı 10 ayrı görüşme dinlemeye düştü. Hakimiyet Gazetesi’nin sahibi de olan Kocaman’ın Hatay’dan gelen zanlıları kastederekMehmet A.U.’ya söylediği, “misafirler geldimi”, “beğendiler mi”, “tamam o zaman” gibi şifreli sözleri kayda alındı. Kocaman’ın sahte para işinde bağlantısı gündeme geldi. Mahkeme kararı ile Kocaman’ın şehir merkezindeki evi, gazete ile cemiyetteki odalarında arama yapıldı. Aynı şekilde Serinyayla Sitesi’ndeki villası da didik didik arandı. Aramalarda herhangi bir suç unsuruna rastlanmazken Kocaman’ın bilgisayarına incelenmek üzere el konuldu.

Bilirkişi inanmadı

Matbaasında 229 bin 797 adet sahte Suriye lirası ele geçirilen Seçkin K., “Sahte paraları düğünlerde havaya saçmak için bastım. Başka bir niyetim yoktu” dedi. Ancak, bilirkişi raporumatbacının yalanını çürüttü. Raporda, binlik banknotlar için, “İğfal kabiliyeti yüksek” denildi. Savcılığa sevk edilen Mehmet Ç.,Mehmet C., Hüseyin Ş., Mehmet A.U., Mehmet D.D. ile Seçkin K. sahte para basmak ve piyasaya sürmek suçlarından tutuklandı. A. Sabri Kocaman ise “adli kontrol” kararı ve yurtdışına çıkış yasağı konularak önce serbest bırakıldı. Yapılan itiraz sonucu Kocaman hakkında tutuklama kararı verildi. Serbest bırakılan Kocaman ertesi gün tutuklanarak cezaevine konuldu.