Gündem
25 Tem 2011 18:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:36

GAZETECİ ŞABAN DAYANAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Gazeteci ve insan hakları aktivisti Şaban Dayanan, İHD önünde yapılan cenaze töreninin ardından toprağa verildi

Geçirdiği epilepsi krizi nedeniyle hayatını kaybeden İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi eski yöneticilerinden gazeteci Şaban Dayanan, bugün dernek merkezi önünde yapılan törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törende konuşan eski şube başkanı Kiraz Biçici “Şaban 12 Eylül mağduru ve onun katlettiği insanlardan biridir. Epilepsi ona cezaevinde yapışan bir hastalıktı ve bu yüzden kaybettik” dedi. Törende 12 Eylül sonrasında henüz 13 yaşında bir çocukken tutuklanan Dayanan’ın kaldığı Mersin Cezaevi’nde işkence gördüğü belirtildi.

Gazeteci Dayanan, Fetih Tepe Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı’nda toprağa verildi. Dernek merkezindeki törene ailesi, eski çalışma arkadaşları ile pekçok siyasetci ve sanatçı katıldı.

Aralarında Demokrat Gazetesi ve Sosyal Barikat Dergisi’nin bulunduğu çeşitli yayın organlarında gazetecilik yapan 1968 doğumlu Dayanan, 1991 yılından beri İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Üyesi ve yöneticisiydi. Profesyonel foto muhabirliği ve fotoğrafçılık da yapan Dayanan, 2003 yılında Irak’a giden canlı kalkanlara Türkiye’den katılan 30 kişi arasında yer aldı. Dayanan, halen Anadolu Kültür bünyesindeki tütün deposunda çalışıyordu.