Gündem
22 Tem 2012 05:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:56

GAZETE SAHİBİNİ TOPUĞUNDAN VURDULAR!

Gündem Gazetesi sahibi Yakup Kocabaş, tartıştığı kişi tarafından tabanca ile sol ayağının topuğundan vurularak yaralandı.

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde yerel yayın yapan Gündem Gazetesi'nin imtiyaz sahibi Yakup Kocabaş, anonsunu yaptığı 'Organize Dolandırıcık' adlı yazı dizisi nedeniyle tartıştığı A.E. tarafından tabanca ile sol ayağının topuğundan vurularak yaralandı.

Olay dün saat 19.00 sıralarında Gazipaşa Devlet Hastanesi yanındaki bir işyerinde meydana geldi. Sahibi olduğu Gündem Gazetesi’nde 23 Temmuz’da ’Organize Dolandırıcılık’ başlıklı bir yazı dizisi yayınlayacağını anons eden gazeteci Yakup Kocabaş dün akşam röportaj yapmak için bir işyerine gitti. Bu sırada Kocabaş’ın bulunduğu işyerine gelen ve A.E., iddiaya göre anonsu yapılan ’Organize Dolandırıcılık’ dosyasında adının geçmemesini istedi. Taraflar arasında tartışma çıkarken, cep telefonu çalan Yakup Kocabaş işyerinden dışarı çıktı. A.E. de iddiaya göre arabasına doğru yürüyen Yakup Kocabaş’a tabancayla arkadan 4 el ateş etti.

Kurşunlardan biri sol topuğuna isabet eden Kocabaş kanlar içinde yere yığılırken, saldırgan olay yerinden kaçtı. Çevredekiler tarafından hemen Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne götürülen Kocabaş, tedaviye alınırken, A.E. ise olay yerinden kaçarak izini kaybettirdi.

"ARKAMDAN ATEŞ ETTİ"

Tedavi gördüğü hastanede polise ifade veren Yakup Kocabaş, saldırı anını şöyle anlattı: "Röportaj için bir esnafı ziyaret ettim. Bu sırada bir tefecinin arkadaşı olduğunu bildiğim A.E. yanıma geldi. Bana, ’Pazartesi günü yayınlayacağın ve anonslarını yaptığın ’Organize Dolandırıcılık’ yazısı içerisinde ismim geçiyor. Bu dosyayı yayınlamayacaksın’ dedi. Ben de dosyayı yayınlayacağımı söyledim. Bu sırada eşimden telefon geldi. Cep telefonuyla konuşarak dükkandan dışarı çıktığım sırada arkamdan 3- 4 el ateş etti. Kurşunlardan birisi sol ayağımı delip geçti. Diğer kurşunlar ise isabet etmedi. Saldırgan daha sonra kaçtı." Polis, olayla ilgili polis soruşturma başlatırken, Alanya Gazeteciler Cemiyeti, saldırıyı kınadı.