Medya
07 Mayıs 2012 09:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:37

GAZETE ÇALIŞANLARI İŞSİZ KALMIŞ ONLAR KUTLAMA YAPIYOR! AYIP DEĞİL Mİ NTV?

Acıdım bir gazeteci olarak durumlarına, acıdım. Mesele de nereden çıkmış biliyor musunuz?

NTV AYIP DEĞiL Mi?

Yok imparatorluk batmış,  yok gazeteciler milleti  dinlemiş, polis şefleri görevden alınmış, gazete çalışanları ajanmış... Bana ne kardeşim. İngilizlerin derdi beni niye gersin. “Şükür” dedim, bizde artık böyle şeyler olmuyor. Medeniyetin beşiğine bak. Koca devletin BBC kanalı üşenmemiş bir de belgeselini yapmış bu rezaletin. Adı da ‘Büyü  Bozuldu’. Yani Murdcoh İmparatorluğu. Hem bu değil miydi daha geçenlerde ülkemize gelip televizyon işleri konuşan? Her tarafı bozulsa ne olur? Gazetecilerin hali neydi öyle? Birbirlerini gammazlıyorlar. Guardian almış sazı eline vur beline  News Of The World’un.

‘Gazetenin muhabirleri telefon dinliyor’ diye de iddiası var. Telefon dinleyenlerden bir tane bulmuşlar BBC’ciler, gidip konuşmuşlar.  Muhabir Sean Hoare, “Gazetenin  kültürü böyleydi” dedi. Bu konuşmadan bir süre sonra evinde ölü bulunmuştu belirteyim. Gazetenin sahibi, Genel Yayın Yönetmeni  hepsi bu kültürün içinde. Yaşam  biçimi böyle. Neyse ki bizim gazetelerde böyle şeyler yok. Öyle çuvalla dinleme kasetleri filan taşınmıyor. Bir de şey komikti şimdi, bu gazete son sayısını çıkarmış pastayla kutlama yapıyorlar. Gazete çalışanları da işsiz kalmışlar ama olsun  kutlamaya katılmışlar.

Acıdım bir gazeteci olarak durumlarına, acıdım. Mesele de nereden çıkmış biliyor musunuz? Bir kız kaybolmuş. Bu gazeteciler telefon dinleme uzmanı ya. Küçük kızın cep telefonuna ulaşmışlar. Yaşıyor havası vermek için mesaj kutusunu  doldurup doldurup boşaltıyorlarmış. Neyse ki bizde böyleleri yok.  Dinleme, elleme, karıştırma işlerini yapanlar yani. Başta dedim, NTV’ye kızdım diye. Ama bir yandan da  karşılaştırma şansı doğdu. Ülkemde basının ne kadar dürüst, böyle belgelere rağbet etmeyen, böyle işlere  bulaşmayan bireylerden meydana geldiğini, iktidardan ne kadar baskı görse de gıdım taviz vermediğini görme şansım oldu.

Sina KOLOĞLU / MİLLİYET