Teknoloji
22 Şub 2023 07:48 Son Güncelleme: 22 Şub 2023 07:50

Galaxy S23 Ultra’da şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor! Samsung’dan açıklama gecikmedi…

Yakın zamanda piyasaya sürülen, Türkiye pazarında 40 bin TL’lik fiyattan satışa sunulan Galaxy S23 Ultra’da, can sıkan bir ekran sorunu ortaya çıktı. Gelen şikayetlerin ardından Samsung’dan da cevap gecikmedi.

Samsung, bu ayın başlarında en yeni amiral gemisi telefonları GalaxyS23serisini tanıttı. Şirketin şu anda en üst düzey telefonu Galaxy S23 Ultra ve cihaz Türkiye pazarında 40binTL civarında fiyat etiketiyle satılıyor.

Ancak telefonu satın alan kullanıcılar, GalaxyS23Ultra’daki bir sorun nedeniyle forumlarında toplandı. Üst üste şikayetlerin geldiği S23 Ultra’nın, ekran tarafındaki kusur kullanıcılardan tepki aldı. Samsung ise konuya ilişkin ilk açıklamasını yaptı.

SAMSUNG: NORMAL, KULLANIMI ETKİLEMEZ

Samsung, “Ekran paneli, doğrudan ekran panelinin üzerinde kaplanan yüzey temperli cam da dahil olmak üzere birçok bileşen katmanından oluşuyor. Yabancı nesnelerin veya sıvıların girmesini etkili bir şekilde önleyebilen su geçirmez/toz geçirmez bir yapısal tasarımı benimsiyor.

Tüm Samsung ürünleri sıkı dahili kalite denetimlerinden geçer. Ekran paneli, birden çok bileşenden (yüzey temperli cam, toz geçirmez, su geçirmez katman…) oluşan bir bileşendir. Yüksek ışık altında, ışığın kırılmasından sonra belirli açılarda çizgiler görülebilir. Bu normal bir olgudur ve ürünün işlevini ve ömrünü etkilemez, lütfen kullanmaktan çekinmeyin” ifadelerini kullandı.

Bazı kullanıcılar, özellikle bir kusur gibi göründüğü için, Samsung'un konuyla ilgili açıklamasına tam olarak katılmıyor. Samsung'un bu sorunu yaşayanlar için para iadesi veya değişim yapıp yapmayacağı belirsiz.