Gündem
31 Mar 2023 20:03 Son Güncelleme: 31 Mar 2023 20:05

Fuat Oktay'dan Tatar'a destek açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, temaslarda bulunmak üzere KKTC'de. Londra'da saldırı girişimine uğrayan Ersin Tatar'a destek açıklaması yapan Oktay, Kahramanmaraş depreminde yaşamını yitiren öğrencileri de mezarı başında andı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, KKTC'deki programları kapsamında başkent Lefkoşa'ya geldi. Oktay, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu tarafından Ercan Uluslararası Havalimanı'nda karşılandı.

KIBRIS'IN YANINDAYIZ

Oktay, havalimanından ayrılırken yaptığı açıklamada KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın İngiltere'de yaşadığı olayı hatırlatarak, "Sayın Cumhurbaşkanı Tatar ile görüşmelerimizi yapacağız. Londra'da talihsiz olay yaşadı. Rumların ve Yunanlıların nasıl hazımsız olduklarının bir göstergesi. Türkiye olarak Kıbrıs’ın her durumda her daim yanında olduğumuzu bir kez daha göstermek adına buradayız. Cumhurbaşkanımızın selamlarını getirdim" dedi.

Oktay, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Adıyaman'daki otelde hayatını kaybeden öğrencilerin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) kabirlerini ziyaret etti. Oktay, öğrencilerin mezarları başında dua ederek çiçek bıraktı.

Ardından başkent Lefkoşa'da, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile görüştü. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlediler.