Gündem
31 Ağu 2010 09:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:35

FRANSA BASININDA İLHAN MANSIZ ŞAŞKINLIĞI!

Eski milli futbolcu İlhan Mansız'ın buz patenine yönelmesi, Fransa'da da şaşkınlık yarattı

Fransız LeMonde Gazetesi, eski milli futbolcu İlhan Mansız’ın profesyonel olarak artistik buz pateni yapma isteğini büyük şaşkınlıkla karşıladı.

Gazetede yayımlanan haberde, bugüne kadar futbolu bırakan birçok ünlünün gazetecilik ve televizyon programcılığı yaptığı; ancak Mansız’ın futboldan sonra profesyonel buz patenine yönelerek bir ilke imza attığı belirtildi.

2006’da sakatlığı nedeniyle futbola veda eden Mansız, buz pateniyle 2007’de Show TV’deki “Buzda Dans” yarışmasıyla tanıştı. Yarışmayı partneri Olga Bestandigova ile 1. tamamladı. Daha sonra 2014’te Rusya’nın Soçi Kenti’nde yapılacak Kış Olimpiyatları’na katılmak istediğini açıklayan Mansız günde 8 saat antrenman yapıyor. Önümüzdeki aylarda Slovakya ve ABD’ye giderek çalışmalarını sürdürecek.

Almanya doğumlu olan İlhan Mansız, 2002 Dünya Kupası’ndan sonra Japon Vissel Kobe, ardından Almanya’da Hertha Berlin takımına transfer oldu. Sakatlığı nedeniyle futbola ara veren, ardından 2005-2006 sezonunda Ankaragücü’ne transfer olan Mansız, son resmi golünü 30 Ekim 2005’te Beşiktaş’a atarak, futbol yaşamına veda etti.

ETİKETLER
#fransa #ilhan mansız